Звідки в Колесникова гроші на "відродження" хокею

Колесников в акурат до виборів повертає "Донбас" у Донецьку область

Звідки в Колесникова гроші на "відроджен…

Давно минули ті часи, коли "віце-прем'єр" Колесников освоював держпрограму "Хокей України", його ХК "Донбас" грав у КХЛ проти московських ЦСКА та "Динамо", а на арену "Дружба" у Донецьку приходила бізнес-еліта міста з людьми Ахметова та вдячний електорат. Не працює вже і ТК "Хокей" (Xsport), існування кого в країні, де пік популярності хокею минув ще у 80-тих роках, було ну дуже сумнівним.

Початок війни на Донбасі вибив Колесникова з хокейних рейок. Цього не змогла зробити свого часу навіть відставка з посады вице-прем'єра. Здавалося, що хокей без Колесникова помер. Чемпіонат 2014/2015 на силу провели у 4 команди, а головна увага приділялася аматорським змаганням. Але нещодавно стало відомо, що Борис Колесников з "Донбасом" повертається. Він знову братиме участь у чемпіонаті України і розбудовуватиме такий непопулярний в Україні вид спорту.

Свого часу Борис Колесников заробив гарний піар на хокеї, але пішов у цей вид спорту він точно не від великої любові. Просто донецький футбол був під Ахметовим, а хокей взагалі не мав людини, яка могла б щось пропонувати, будувати, вкладати кошти та заробляти. У 2010 році Колесников помітив ХК "Донбас" і взяв його на поруки. Після приходу до влади "донецьких" саме Колесников вирішував усі хокейні питання: керував державними коштами у цьому напрямі, визначав тренера збірної, навіть Професійна хокейна ліга була створена з його подачі.

У 2011 році дивним чином розпочалося будівництво льодової арени у Дружківці (Донецької області), яку здійснював ВБК "Центренергобуд" за програмою "Хокей України", яку розпочав активно піарити Борис Колесников. 

Колесников в акурат до виборів повертає "Донбас" у Донецьку область - фото 1

Будівництво цієї арени входило в інтереси віце-президента ХК "Донбас" Дениса Омельяновича, який став народним депутатом на парламентських виборах 2012 по мажоритарному округу в Дружківці. З іншого боку, "Центренергобуд" (засновник - київський академік Максим Криворучко) до 2011 року не отримував особливих підрядів, поки третину статутного капіталу фірми не отримав донеччанин Іван Литвинов. 

Навіть тоді особливо ніхто не розумів, чому льодову арену будують у населеному пункті Донецької області, де проживають 60 тис чоловік, тоді як в більшості обласних центрів навіть немає якісного льоду. Арена "Альтаїр" у Дружківці була здана в експлуатацію у 2013 році. Вона обійшлася державі у понад 32 млн грн.

Після початку війни на Донбасі туди перекочувала школа ХК "Донбас", а у сезоні 2015/2016 матчі чемпіонату України там гратиме і перша команда Колесникова. 

Відродження хокею імені Колесникова

Колесников в акурат до виборів повертає "Донбас" у Донецьку область - фото 2

Підвищений інтерес Колесникова до хокею відродився в акурат до місцевих виборів. Смішно, але він почав активно піаритися, пропонувати ФХУ власний формат змагань. Відразу ж з'явилися шість клубів, які хочуть грати у чемпіонаті, два з яких - ХК "Донбас" та фарм-клуб донеччан "Білий Барс" - пов'язані з Колесниковим. Також турнір "Donbass Open Cup" мають відбутися у Дружківці з 10-13 вересня. Організатором виступає клуб Колесникова.

Цілком можливо, що інтерес Колесникова пов'язаний з освоєнням 7 млн 100 тис гривень, які виділені з держбюджету на програму "Хокей України". 

Але головна мета - інструменти для піару так званого мецената. Не секрет, що Колесников є прем'єром "тіньового уряду", якого дуже часто піарить телеканал "Інтер". Любитель "Хюндаїв" тривалий час і сам був у тіні, тому сьогодні саме хокей може нагадати людям про його існування, а там можна і піаритись як слід, мовляв, "повертаємо життя у понівечений війною Донбас, без допомоги держави, лише за власні гроші, але люди для нас на першому місці". Хокей стане черговою ланкою у передвиборчій програмі Колесникова та "Опоблоку" до осінніх виборів. А сам друг Ахметова також цілком можливо зможе прикластися до бюджетних грошей, які держава виділятиме на цей вид спорту. Ще ж стільки всього можна побудувати і розпилити у країні, де величезний брак льоду. Голоний козир Колесникова тут у тому, що хокей в Україні наразі нікому не потрібний, на жаль. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme