Хокейна збірна України не змогла підвищитися в класі

У вирішальному матчі на чемпіонаті світу українці поступилися команді Японії.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Хокейна збірна України не змогла підвищи…
Фото: сайт Федерації хокею України.

У останньому матчі на чемпіонаті світу з хокею у Дивізіоні 1-B, який вчора завершився у Таллінні, Естонія, збірна України поступилася Японії в основний час. Рахунок зустрічі – 5:3 (2:0, 2:0, 1:3) на користь японців, передає Depo.ua.

По ходу гри рахунок ставав 5:0, та "синьо-жовті" зуміли трохи скоротити розрив.

Цей результат означає, що національна команда нашої країни на чемпіонаті, що завершився, зайняла друге місце і на наступний рік не перейде до вищого, другого за рангом, дивізіону світового чемпіонату, а знову гратиме у третьому за силою Дивізіоні 1-В.

Натомість крок уперед зробила збірна Японії.

Зазначимо, Японія в хокеї є традиційно незручним суперником для нашої команди. Серія безперервних поразок українців від цієї збірної тягнеться із чемпіонату світу 2014 року, причому українці програли японцям шість останніх зустрічей.

На чемпіонаті світу 2023 року в Естонії Україна розпочала з поразки у овертаймі від Китаю – 4:5, а далі здобула три перемоги – над Сербією (7:0), Естонією (7:4) і Нідерландами (14:2).

Захисник збірної України Ігор Мережко з 13 (3+10) очками став кращим захисником ЧС-2023. Кращим бомбардиром турніру став український форвард Олексій Ворона із результатом 13 (5+8) балів.

Україна востаннє грала у дивізіоні І-А 2017 року, після чого опустилася в дивізіон І-В, де вперше за останні роки посіла друге місце (2020 і 2021 рр. турнір не проводився через пандемію коронавірусу).

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme