Як допомогти Ахметову з його «об'єболом»

НЕ ГНІВИ УКРОПА

Як допомогти Ахметову з його «об'єболом»…

Я так розумію, що лобійована якимсь олігархом ідея об'єднаного футбольного чемпіонату України та Росії зараз сприймається як якийсь анахронізм. Ну, типу на кшталт пропозиції автомобільними клаксонами прогнати з Донбасу привид сепаратизму, який належним чином підтримується озброєними до зубів російськими військами. Звичайно, більш-менш адекватні люди від цієї ідеї і раніше крутили пальцем біля скроні, але називати авторів ідеї «об'єбола» адекватними навряд чи у когось підніметься рука. І все ж ці люди мають зараз хоч якесь представництво в Раді і, треба думати, готові скреативити щось таке цікаве. Стугонливе.

Я пропоную грати на випередження. Давайте ми їм запропонуємо щось таке, що вони зі своїми русофобськими гудками сховаються куди-небудь за шконку.

Наприклад, чим погано створити чемпіонат з виключно шахтарських команд під загальним гаслом «Ввічливі гірники», або там «Добрий Шубін» (якщо агентство Гайдая не придумає на завтра належного бренду, ми звернемося до Артемія Лебедєва). Беремо в шахтарську лігу виключно грандів гірницького футболу: «Шахтар» (Донецьк), «Шахтар» (Червоноград), «Шахтар» (Шахти, тимчасово Росія). З наших сусідів по майбутній Литовсько-Руській Державі беремо в чемпіонат польський «Гурнік» разом з ГКС і «Заглембе». Звичайно, у поляків традиційно гірняцьких футбольних клубів більше, ніж вугледобувного потенціалу, але це характерно для наших європейських сусідів. «Коли поляки Берлін брали, росіяни їм трохи допомагали» і так далі. Я хочу побачити такий чемпіонат. Я хочу почути, що там будуть скандувати про одного президента. В тому числі вболівальники «Ліверпуля» і «Манчестер Юнайтед» - клубів, які традиційно вважаються представниками депресивної шахтарській британської глибинки, типу нашого Сніжного.

Але мене ще більше інтригує інше. Ось в цю ось пору, коли в наші порти заходять дредноути з Південно-Африканським вугіллям, можна ж поставити запитання, подібне до того, яке задавала в належний час уповноважена Карпачова сомалійським терористам: Джамбо! А в Преторії є шахтарська футбольна команда шахтарського напряму? Ми тут якраз на прохання наших західних партнерів прибрали «Свободу» з електоральних перегонів, зараз було б дуже непогано мати на українських трибунах відому кількість темношкірих фанів з вувузелами. Одночасно «афри-», одночасно і «-фрікі». До того ж, невже дарма простоює «Донбас-Арена» з фізкультурним комплексом «Іллічівець»? 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme