Іспанія відкликала ордер на арешт Пучдемона

Верховний суд Іспанії скасував ордер на арешт отстраненнного глави Каталонії Карлеса Пучдемона і чотирьох його соратників

Це пов'язано з тим, що всі каталонські політики продемонстрували готовність повернутися в Іспанію, повідомляє Depo.ua з посиланням на Reuters.

Крім того, ордер на арешт заважав більш ніж одній юрисдикції контролювати справу про проголошення незалежності Каталонії.

Нагадаємо, Верховний суд Іспанії схвалив рішення звільнити під заставу шістьох із восьми колишніх членів уряду Каталонії.

Раніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой оголосив про "закінчення сепаратистського процесу" в Каталонії і про успішне застосування 155-ї статті конституції, яка дозволяє ввести пряме правління іспанської влади в регіоні.

Довідка: За підсумками проведеного в Каталонії 1 жовтня референдуму, визнаного незаконним Конституційним судом Іспанії, парламент автономії 27 жовтня ухвалив резолюцію про незалежність.

Через годину сенат Іспанії затвердив введення прямого правління іспанської влади в Каталонії.

Тоді прем'єр Іспанії Рахой заявив про відсторонення від посад членів уряду автономії, в тому числі його голови Карлеса Пучдемона, розпуск парламенту автономного співтовариства і проведення дострокових виборів у Каталонії 21 грудня.

3 листопада суд видав ордер на арешт Пучдемона й інших колишніх членів каталонського уряду, які перебувають у Брюсселі. Прокуратура Брюсселя зажадала видати Іспанії Пучдемона та інших екс-членів його уряду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme