Інтерпол припинив співпрацю з ФІФА

Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) припинила дію угоди про співпрацю з Міжнародною федерацією футбольних асоціацій (ФІФА)

Інтерпол припинив співпрацю з ФІФА…

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на офіційний сайт Інтерполу.

"В угоді з ФІФА є пункт, за яким сторона договору визнає, що її діяльність повністю відповідає меті та завданням Інтерполу. У світлі розслідування щодо ФІФА Інтерпол припиняє дію угоди", - йдеться у заяві організації.

Після того, як 27 травня у Цюріху за підозрою в корупції було заарештовано кількох чиновників ФІФА, поліція Швейцарії заявила про початок розслідування, яке безпосередньо стосується виборів Росії і Катару як країн-господарів чемпіонатів світу 2018 і 2022 років відповідно.

Пізніше стало відомо про аналогічне розслідування, яке розпочало Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США.

2 червня, через чотири дні після переобрання на п'ятий термін, на екстреній прес-конференції у Цюріху президент ФІФА Йозеф Блаттер оголосив про відставку з посади президента Міжнародної федерації футболу.

У травні 2011 року ФІФА і Інтерпол уклали угоду про моніторинг договірних матчів. Програму було розраховано на десять років. Організація отримала від ФІФА 20 млн дол. за угодою про створення та розвиток програми.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme