Грати у футбол з російськими агресорами відмовилися Камерун і Ірак

Ніхто не хоче потрапити під санкції ФІФА.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Грати у футбол з російськими агресорами…

Уряд африканської держави Камерун заборонив футбольній збірній цієї країни грати товариський матч зі збірною росії. Про це пишуть російські медіа, передає Depo.ua.

Матч росія – Камерун мав відбутися 15 червня на московському стадіоні "лужники". Причини рішення камерунського уряду не озвучуються.

Зазначимо, з початком збройного вторгнення російських військ до України у лютому 2022 року УЄФА і ФІФА усунули всі російські клуби і збірні від міжнародних турнірів, у тому числі чемпіонатів світу, Європи і європейських клубних кубків. Також росіянам заборонили проводити офіційні футбольні турніри. Водночас не припинено членство російських представників у міжнародних футбольних організаціях.

Читайте більше: Білоруські футболісти й далі гратимуть офіційні матчі, а росіяни зачекають своєї воєнної поразки

Восени минулого року від матчу з росією у петербурзі під тиском громадськості відмовилася збірна Боснії і Герцеговини.

Відтак росіяни на рівні своєї збірної з початку агресії проти України провели лише кілька матчів із третьорозрядними азійськими командами – Узбекистаном, Таджикистаном, Киргизстаном, Іраком. Найсильнішим серед суперників росіян за ці півтора року була збірна Ірану (рахунок матчу 1:1).

Та й не факт, що такі зустрічі матимуть продовження. Після матчу 26 березня ц.р. у санкт-петербурзі (завершився з рахунком 2:0 на користь господарів), днями Федерація футболу Іраку відмовилася від другого товариського матчу зі збірною росії. Ця гра мала відбутися 7 вересня.

Можливо, мотивом відмови від зустрічей з росіянами є побоювання команд потрапити під санкції ФІФА через контакти з агресорами.

Замість зустрічатися з росіянами, іракці у той самий час візьмуть участь у товариському турнірі, де гратимуть Йорданія, Катар і Іран.

У свою чергу, російський футбольний союз вивчав можливість переходу з європейської до азійської федерації футболу, проте зрештою відмовився від такого кроку.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme