Гра, яку хочеться забути: у Шотландії збірна України зазнала 80-ої поразки у своїй історії

У Глазго національна команда з футболу зіграла свій найгірший матч за останні кілька років

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Гра, яку хочеться забути: у Шотландії зб…
Перемогти двічі поспіль у Глазго збірній України не вдалося. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Пізно увечері 21 вересня у Глазго національна збірна України програла в перенесеному матчі Ліги націй команді Шотландії – 0:3. Після цього матчу, за два тури до завершення групового етапу, команда Олександра Петракова втратила лідерство в першій групі дивізіону В Ліги націй УЄФА-2022/2023. У переможців тепер 9 очок, у нас – 7.

Неприємний не лише сам по собі розгромний рахунок, з яким наші футболісти не програвали вже давно. Тим більше що поступилася Україна міцному, та все ж далеко не найбільш сильному супернику із числа європейських команд. Хтозна, можливо, саме таким є наш рівень сьогодні. Між іншим, це перша розгромна поразка збірної під керівництвом Петракова. Сталася вона у 13-му матчі цього тренера на чолі команди. 

Та найбільше непокоїть інше: брак на полі думки як тренерської, так і виконавської. Після другого голу почала даватися взнаки якась приреченість наших футболістів. Красномовна статистика за ударами: 21:3 на користь господарів і жахливі 7:0 не на нашу користь у площину воріт. І не все тут можна пояснити втомою гравців і відсутністю – це таки правда – чи не половини основних виконавців через травми і дискваліфікацію. Рахуйте: Зінченко, Шапаренко, Забарний, Бущан, Миколенко, зрештою – Коваленко і Соболь…

А скотти бігли й бігли вперед і зрештою сповна реабілітувалися за поразку на цьому ж полі від українців 1 червня 1:3. Той результат позбавив острівну державу участі в плей-оф чемпіонату світу-2022.

Однак і у наших тепер є можливість для реваншу: за кілька днів після поєдинку в Єревані з вірменами (24 вересня) Україна на формально домашньому полі у Кракові (Польща) 27 вересня знову. втретє цього року, зустрінеться з Шотландією. І тут уже – у кого чоловічі якості виявляться міцнішими, той і переможе в групі Ліги націй…

 

Трохи статистики щодо вчорашньої гри.

Розгромний рахунок не на нашу користь трапився у 16-ий раз в історії нашої збірної. А в офіційних матчах (Ліга націй – все ж офіційний турнір) наша поразка – лише 9-та за ліком з різницею у 3 і більше м’ячів.

Другий м'яч, забитий форвардом шотландців Ліндоном Дайксом у ворота Анатолія Трубіна, став 300-им голом, пропущеним збірною України за всі роки.

Поразка від збірної Шотландії у матчі Ліги націй з рахунком 0:3 стала для збірної України 80-ю в історії національної команди.

29-річний півзахисник збірної України Руслан Маліновський зіграв 50-ту гру за національну команду: в 28 матчах він представляв у збірній італійську "Аталанту", у 19 – бельгійський "Гент", у 3-ох – луганську "Зорю".

32-річний Андрій Ярмоленко провів 110-й поєдинок за національну збірну, а 26-річний нападник Роман Яремчук, який вийшов на заміну, - 40-ий.

 

Шотландія: Гордон, Тірні (Тейлор, 86), Маккена, Хендрі, Мактоміней, Паттерсон (Хікі, 26), Крісті (Маклін, 85), Макгрегор, Макгінн, Армстронг (Фрейзер, 76), Адамс (Дайкс, 76).

Україна: Трубін, Михайличенко, Матвієнко, Бондар, Караваєв, Степаненко (Сидорчук, 46), Мудрик (Ігнатенко, 84), Маліновський, Піхальонок (Зубков, 83), Ярмоленко (Циганков, 68), Довбик (Яремчук, 67).

Голи: Макгінн (70), Дайкс (80, 87)

Попередження: Степаненко (18), Бондар (45+1), Яремчук, 71, Сидорчук (83), Маліновський (90+2)

Арбітр: Мауріціо Маріані (Італія)

Стадіон "Хемпден Парк" (Глазго, Шотландія).

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme