Голландець протримався на чолі "Шахтаря" лише 12 матчів: скільки часу виконуватиме обов’язки головного тренера Дарійо Срна

Патрік ван Леувен не зміг переконати президента донецького клубу Ахметова у своїй здатності якісно кермувати лідером українського футболу.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Голландець протримався на чолі "Шахтаря"…
Ван Леувен покинув "Шахтар". Фото: ФК "Шахтар" Донецьк.

Футбольний клуб "Шахтар" (Донецьк) оголосив про припинення контракту з головним тренером команди 54-річним Патріком ван Леувеном. Разом з наставником клуб залишає і його тренерський штаб, повідомляє Depo.ua з посиланням на офіційний сайт клубу.

Прізвище нового головного тренера "Шахтар" поки не оголосив.

Виконувачем обов’язків головного тренера команди призначений спортивний директор клубу хорват Дарійо Срна.

Нідерландець Ван Леувен очолював "гірників" від липня 2023 року, його контракт мав діяти до літа 2025-го. Він змінив на посаді хорвата Ігора Йовичевича, з яким донеччани у сезоні 2022/23 років виграли чемпіонат України і радикально оновленим складом несподівано яскраво виступили в Лізі Чемпіонів.

Вже колишній тренер керував "Шахтарем" протягом 12 офіційних матчів – 9 в Українській Прем’єр-лізі, 1 у Кубку України і 2 у Лізі Чемпіонів. Було здобуто 7 перемог, 3 нічиї і зафіксовано 2 поразки – вочевидь, саме останніх голландцю і не пробачило керівництво клубу.

Команда пройшла у чвертьфінал Кубка України, іде третьою у турнірній таблиці Української Прем’єр-ліги і здобула три очки у двох матчах групового етапу Ліги чемпіонів (поразка "Порту" і вольова перемога над "Антверпеном" - 3:2).

У минулому сезоні ван Леувен працював головним тренером "Зорі" (Луганськ) і привів команду на третю сходинку в чемпіонаті України.

Наступний матч "Шахтар" зіграє у чемпіонаті України цієї суботи, 21 жовтня, проти черкаського ЛНЗ. На цю гру команда вийде вже під керівництвом Срни.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme