Футболіст із Полтавщини, який грав на росії, перейшов до української команди: каже, паспорт держави-агресорки порвав

Спортсмен запевняє, що раніше не розумів багатьох речей, але не відмовлявся від українського громадянства.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Футболіст із Полтавщини, який грав на ро…
Сергій Каретник. Фото з відкритих джерел.

До футбольного клубу "Полтава" (середняк першої ліги української першості) нещодавно перейшов 27-річний півзахисник Сергій Каретник. Цікавий цей перехід насамперед не футбольними якостями гравця, а його попередньою біографією.

Каретник народився у Полтавській області, як гравець зростав у академії київського "Динамо". 2013 року, ще до початку російсько-української війни, переїхав до росії. Узяв там російський паспорт. Виступав за місцеві клуби "Кубань", "Анжі", "Томь", "Динамо" Владивосток тощо. Відіграв 15 матчів у складі збірної України U17.

І от у час масштабної агресії росії проти України колишній (?) росіянин з’являється в українському клубі, повідомляє Depo.ua.

Виник було скандал, який у "Полтаві" намагаються погасити. Виконавчий директор "Полтави" Станіслав Майзус повідомив ЗМІ, що до 24 лютого Каретник перебував у Польщі на зборі зі своїм тодішнім клубом "Динамо" Владивосток. Війна застала футболіста вже в Україні, "після 24 лютого він перебуває у Лубнах, звідки родом, нікуди не виїжджав з країни. У нього на Полтавщині живуть близькі, він просто не міг вчинити інакше в цей час".

У інтерв'ю пресслужбі клубу Каретник запевнив, що вже відмовився від російського громадянства.

"Після початку повномасштабної війни я написав заяву, а паспорт знищив. До речі, викликали мене в поліцію в Лубнах. Мене перевіряли. Вивчали мій телефон, всі переписки в ньому. Але мені приховувати не було чого. Думаю, я не єдиний, хто через це пройшов", - каже гравець.

Чому прийняв громадянство РФ? Пояснює це тим, що "це було потрібно для футболу". Мовляв, йому тоді було лише 17 років і він "не розумів багатьох речей". І що "питання російського громадянства було більше не моїм рішенням, а людей, які займалися моїм поступом. Я ніколи не писав відмову від українського громадянства. Я українець і таким залишусь".

Між іншим, у такому разі Каретник, здається, є порушником українського законодавства як особа з подвійним громадянством. Таке в Україні, нагадаємо, заборонено.

Як багато публічних осіб сьогодні, футболіст каже, що підтримує ЗСУ.

Підтримали Каретника і його нові одноклубники з "Полтави".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme