Французькі військові наполягають на затопленні "Містралів", які будувалися для Росії

Начальник штабу ВМС Франції Бернар Рожеліо заявив, що національним збройним силам не потрібні вертольотоносці, побудовані для Росії

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на Le Monde.

"Якщо запитати, чи очікують військово-морські сили ці кораблі, то відповідь буде "ні", - сказав адмірал.

Французький військовий флот вже має три таких кораблі, і нові йому не потрібні. Як зазначило видання, у військових колах все частіше можна чути вислів, що найкращим варіантом було б затоплення "російських" кораблів.

"Хоча це рішення явно не сподобається працівникам доків, що їх побудували, однак воно є найменш дорогим з усіх - коштуватиме близько €20 млн", - пише видання.

Нагадаємо, контракт на поставку двох вертольотоносців був укладений між французькою DCNS/STX і Рособоронекспортом у 2011 році. Франція повинна була передати перший корабель "Владивосток" в листопаді минулого року. Це мало статися 14 листопада, проте цього так і не відбулося через загострення ситуації на сході України і підтримку Росією охброєних терористів на Донбасі.

Повідомлялося також, що Франція розглядає можливість продажу "Містралів" Китаю або іншим країнам.

Вертольотоносець "Містраль" із водотоннажністю 21 тис. тонн і максимальною довжиною корпусу 210 метрів здатний розвивати швидкість більше 18 вузлів. Дальність плавання - до 20 тис. миль. Чисельність команди становить 160 осіб, додатково вертольотоносець може прийняти на борт 450 осіб. Авіагрупа включає 16 вертольотів, з яких шість може одночасно розміщуватися на злітній палубі. Вантажна палуба може вмістити понад 40 танків або 70 бронемашин.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme