ФІФА визнала, що відкупилася від Ірландії за $5 млн після поразки через суддівську помилку

Міжнародна федерація футбольних асоціацій (ФІФА) підтвердила, що дійсно виплатила Ірландії 5 мільйонів доларів після того, як ірландці не вийшли на чемпіонат світу 2010 року через суддівську помилку

У заяві федерації, яку британська газета The Guardian опублікувала в четвер, 4 червня, ця сума називається списаною "позикою", передає depo.ua з посиланням на DW.

Раніше глава футбольної федерації Ірландії Джон Ділейні заявив, що ці гроші ФІФА заплатила для того, щоб Ірландія не подавала позов проти міжнародної федерації.

У стиковому матчі за право виходу на чемпіонат світу 2010 року між збірними Франції та Ірландії нападник Тьєррі Анрі підіграв собі рукою, зробивши гольову передачу. В результаті Ірландія не вийшла у фінальну стадію турніру. Пізніше Анрі зізнався в тому, що порушив правила, а футбольна асоціація Ірландії мала намір подати позов проти ФІФА.

Однак у своїй заяві ФІФА стверджує, що ці гроші не були компенсацією за суддівську помилку, а позикою. Як йдеться в заяві, в січні 2010 року ФІФА уклала угоду з федерацією футболу Ірландії, щоб покласти край будь-яким претензіям. В рамках цієї угоди Ірландія отримала кошти на будівництво стадіону. Якби збірна країни змогла кваліфікуватися на чемпіонат світу 2014 року, кредит повинен був бути погашений, але оскільки на мундіаль Ірландія не потрапила, ФІФА списала борг у розмірі 5 мільйонів доларів.

У свою чергу, в заяві федерації футболу Ірландії говориться, що сума угоди склала 5 мільйонів євро, а не доларів, і єдиною умовою було нерозголошення її змісту.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme