Федерація хокею України підтримала Жана Беленюка на президента НОК

Відомі всі претенденти на керівне крісло у Національному олімпійському комітеті України.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Федерація хокею України підтримала Жана…
Фото: Фейсбук-сторінка Георгія Зубка.

Національний олімпійський комітет України офіційно оприлюднив повний список кандидатів на посаду нового президента цієї організації, повідомляє Depo.ua.

Участь у виборах візьмуть чотири кандидати. Крім олімпійського чемпіона Токіо-2020 з греко-римської боротьби, народного депутата від фракції "Слуга народу" Жана Беленюка і міністра молоді та спорту України, чемпіона Олімпіади-1992 в Барселоні Вадима Гутцайта, балотуватимуться біатлоністка Олена Білосюк і директор навчально-наукового інституту спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський.

Натомість не братиме участі у виборах чинний президент НОК України Сергій Бубка - незмінний очільник олімпійського комітету від 2005 року.

Сьогодні стало відомо, що Жан Беленюк отримав підтримку у передвиборчій боротьбі від Федерації хокею України (ФХУ). Підтримати Беленюка на виборах президента НОК України закликав спортивну спільноту президент ФХУ Георгій Зубко. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук.

"Україна багата на видатних спортсменів, проте у нас гостра нестача кваліфікованих менеджерів, здатних вивести спортивну галузь із совкової моделі розвитку і впровадити сучасні західні підходи. Реалії сьогодення потребують свіжих прогресивних ідей в усіх галузях. І спорт не виняток", - заявив Зубко.

Нового президента НОК України оберуть 17 листопада на генеральній асамблеї цієї організації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme