ФБР підозрює Блаттера у причетності до корупційної схеми на $100 млн

Федеральне бюро розслідувань США запідозрило президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозефа Блаттера та інших чиновників організації в причетності до корупційній схемі, за яку вони могли отримати $ 100 млн

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на ВВС.

За даними телеканалу, маркетингова компанія ISL, яка була комерційним партнером ФІФА, заплатила $100 млн керівникам ФІФА. Серед них були колишній президент організації Жоао Авеланж і колишній член виконкому Рікардо Тейшейр. За цей компанії надали вигідні маркетингові та телевізійні умови.

Блаттер раніше заявляв, що йому невідома ця схема. Однак у справі з'явився лист Авеланжа, який повідомив, що нинішній президент ФІФА був обізнаний про корупційну схему. У 2010 році швейцарська влада вже зверталася до Блаттера у справі ISL. Тоді він заперечував свою причетність до незаконних переказів грошових коштів, його причетність не вдалося довести. Комітет з етики ФІФА зняв з нього всі підозри.

У квітні 2013 року Авеланжу довелося покинути пост почесного керівника футбольної організації через корупційні скандали, не пов'язані з ISL. Тейшейру та інших десятьох функціонерів ФІФА 3 грудня заарештували в Цюріху, їх також звинувачують у корупції.

Американські правоохоронні органи проводять розслідування про корупцію у ФІФА протягом 25 років. Паралельно Швейцарія розслідує справу про корупцію при визначенні країн-господарок чемпіонатів світу з футболу в 2018 і 2022 роках.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme