Європарламент виступає за позбавлення Росії ЧС з футболу

Європейський парламент виступає за позбавлення Російської Федерації та Катару права на проведення чемпіонатів світу з футболу, якщо з'ясується, що країни отримали мундіаль через корупційні схеми

Про це йдеться в резолюції, прийнятій у Страсбурзі сьогодні, повідомляє depo.ua з посиланням на Deutsche Welle.

Так, євродепутати підтримали відповідну заяву голови ревізійної комісії ФІФА Доменіко Скелі про те, що Росія і Катар можуть бути позбавлені права на проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 року в тому випадку, якщо з'ясується.

У документі підкреслюється, що всі причетні до фінансових порушень офіційні особи ФІФА повинні бути звільнені, а всі рішення, пов'язані з корупційною або кримінальною діяльністю, мають бути переглянуті.

Європарламентарі також відзначили важливість розслідування, яке влада США і Швейцарії почали у зв'язку з передачею прав на проведення чемпіонатів світу в Росії та Катарі. Крім того, депутати закликали ФІФА до масштабних реформ у боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, 8 червня у Міжнародної федерації футболу (ФІФА) заявили, що немає жодних правових підстав, щоб позбавити Росію і Катар прав на проведення чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 років

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme