Еліна Світоліна продовжує трощити росіянок на тенісних турнірах: Завтра на неї чекає чергова суперниця під "нейтральним прапором"

Патріотична одеситка вийшла у четверте коло змагань.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Еліна Світоліна продовжує трощити росіян…
Еліна Світоліна. Фото: AP.

Тенісистка Еліна Світоліна вийшла до 1/8 фіналу Ролан Гаррос – Відкритого чемпіонату Франції. У 1/16 фіналу вона перемогла росіянку Анну Блінкову (виступає під нейтральним прапором, які усі російські і білоруські тенісисти). Про це з посиланням на "Суспільне Спорт" передає Depo.ua.

Рахунок матчу Анна Блінкова — Еліна Світоліна — 1:2 (6:2, 2:6, 5:7).

Після матчу Світоліна не потиснула руку суперниці на знак протесту проти розв’язаної росією війни в Україні.

На післяматчевій пресконференції Світоліна зазначила: "Я українка і я разом із моєю країною. Я роблю все можливе, щоб підтримати, дати заряд гарного настрою чоловікам, жінкам, які зараз на передовій, які воюють за нашу землю, за нашу країну".

Це восьма поспіль перемога Світоліної на усіх турнірах. До народження доньки і декрету Еліна була першою ракеткою України і посідала високі позиції у світовому тенісі. Зараз вона почала відновлення втраченого.

Зокрема, перед Ролан Гаррос у травні Світоліна виграла перший турнір після повернення у теніс — змагання серії WTA 250 в Страсбурзі. У фіналі українка легко обіграла ту ж Блінкову – 6:2, 6:3.

У четвертому раунді Ролан Гаррос Еліна зіграє загалом у п’ятий раз і вперше з 2020 року.

У 1/8 фіналу українлка зустрінеться зі ще однією росіянкою, яка прикривається нейтральним прапором, — дев'ятою сіяною на турнірі і дев’ятою ракеткою світу Дар'єю Касаткіною. Її українка раніше перемагала шість разів у шести зустрічах.

Матч Світоліна – Касаткіна відбудеться завтра, в неділю, 4 червня. Його переможниця вийде на другу ракетку світу білоруску Аріну Сабалєнка або кращу тенісистку з пари Слоан Стівенс — Юлія Путінцева.

До 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Франції українські учасники вийшли вперше за останні два роки: 2021 року цієї стадії дісталася Марта Костюк, яка програла кращій тенісистці світу полячці Ізі Швьонтек.

Також на Ролан Гаррос продовжує виступи Леся Цуренко, яка просто зараз у Парижі грає з канадійкою Б'янкою Андреєску.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme