Екс-чиновник ФІФА зізнався в корупції: Ми всі брали хабарі

Несподіване зізнання Чака Блейзера, колишнього члена виконавчого комітету ФІФА, підлило масла у вогонь скандалу, що розгорівся в організації

Екс-чиновник ФІФА зізнався в корупції: М…

У період з 1990 по 2011 рік він був другим за рангом керівником ФІФА в Північній і Центральній Америці, а також в Карибському регіоні, передає depo.ua з посиланням на football.ua.

З 1997 по 2013 Блейзер засідав у виконавчому комітеті організації.

"Починаючи з 2004 до 2011 року, я та інші члени виконавчого комітету погоджувалися брати хабарі в зв'язку з вибором ПАР в якості країни-господарки ЧС-2010", - заявив Чак.

"Я та інші члени комітету також брали хабарі і здійснювали відкати у зв'язку з продажем телевізійних прав на Gold Cup 1996, 1998, 2000, 2002 і 2003 років".

Блейзер також зізнався в тому, що брав хабарі щодо заявки на ЧС-1998, який відбувся у Франції.

За даними слідства, Блейзер отримав 750 тисяч доллларов за підтримку кандидатури ПАР в якості місця проведення чемпіонату світу. Представники Марокко пропонували Джеку Ворнеру 1 мільйон доларів за підтримку, але Південна Африка купила його голос за більшу суму.

Зіткнувшись з перспективою 20-річного тюремного ув'язнення, Блейзер пішов на угоду зі слідством і, за словами джерел в американській прокуратурі, таємно проводив аудіозаписи переговорів зі своїми колегами по керівництву ФІФА, пише "Радіо свобода".

На співпрацю зі слідством також пішли двоє синів Джека Ворнера, колишнього віце-президента ФІФА.

Нагадаємо, минулого тижня у Цюріху на вимогу США було затримано більше десяти високопосадовців ФІФА. Водночас у Швейцарії порушили кримінальні справи щодо хабарництва під час виборів країн-господарок чемпіонатів світу 2018 та 2022 років, в яких перемогли Росія та Катар.

2 червня президент ФІФА Йозеф Блаттер оголосив про відставку попри те, що 29 травня обрався на п'ятий термін. 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme