Дякуємо, пане Фоменко

Ендорфіни в кожного українця після матчу плей-офф Євро-2016 проти Словенії (2:0) зашкалюють

Дякуємо, пане Фоменко

Ми дуже Вас критикували, відправляли у відставку, не любили Ваш стиль з грою від захисту. Але Ви втерли всім критиканам носа у Львові. Хтось скаже, що то не тренер зробив, а футболісти. Але подивіться на "Челсі" - збірна світу, яка вигравала чемпіонат Англії, а потім тренер Моурінью зіпсував атмосферу в команді. Підсумок - 16 місце в Прем'єр-лізі після 12 турів. 

У збірній України з атмосферою все добре. Це продемонстрував матч зі Словенією. В атаку, здавалося, що бігли всі з перших хвилин.  За шаленими емоціями не завжди вдавалося реально оцінити малюнок гри. 

Фоменко традиційно зіграв за схемою 4-2-3-1. На флангах Коноплянці і Ярмоленку активно допомагали захисники Шевчук та Федецький. Вони розривали Бречко та Йокіча. У Шевчука було 5 кросів і прострілів, у Федецького - 2 (один з них гольовий). В середині поля Гармаш (80% точних передач) і Сидорчук (96% точних передач) атаку розганяли. На вістрі атаки Селезньов вигризав м'ячі.

Емоцій було багато, постійно спілкувалися з арбітром Гармаш, Хачеріді, Селезньов. Останні два отримали жовті картки. Але збірна бігла вперед - і це головне. В захисті провалів було мало - звідси і "бублик" ударів у ствір воріт П'ятова. У нас же їх було 6 - 2 завершилися голами.  У володінні м'ячем повністю домінували - 55% проти 45%.

Можливо, Гімн України у виконанні "Арени Львів" на старті поєдинку так зарядив команду, а може хлопці просто збагнули, що для багатьох з них це останній шанс зіграти у фінальній частині Євро-2016. 

Наша команда вперше у нинішньому відборі зіграла від атаки, а не оборони.  Фоменко не злякався - набридло бути обережним, ризикнув таки. Навіть випустив Малиновського та Караваєва на поле - такого раніше не було. Якби ж так грали зі Словаччиною - вийшли б напряму. 

Чудові голи Ярмоленка у першому таймі.

І Селезньова у другому.

Втрачена нагода, коли Селя влучив у стійку. Розгрому не вийшло, але ми пишаємося грою. Вперше дійсно пишаємося перемогою. Коли програвали Іспанії (0:1) теж пишалися, але тоді програли. Сьогодні перемогли. Останній крок буде 17-го листопада у Маріборі, де ми просто не можемо не вийти на Євро-2016. 

Вибачте, Михайле Івановичу. І автора цього тексту теж. Занадто багато і, мабуть, не завжди справедливо критикували. Лише грайте так завжди. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme