UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Донецький "Шахтар" обіграв "Антверпен" у Лізі чемпіонів

Українська команда забезпечила собі вихід у весняну стадію європейських кубкових турнірів: пізніше стане відомо, буде це Ліга чемпіонів чи Ліга Європи.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Донецький "Шахтар" обіграв "Антверпен" у…

28 листопада футбольний клуб "Шахтар" (Донецьк) у матчі п’ятого туру групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА у номінально домашньому матчі в Гамбурзі (Німеччина) переміг бельгійський "Антверпен", передає Depo.ua.

Рахунок зустрічі – 1:0. Це третя перемога української команди у цьогорічному розіграші Ліги чемпіонів і друга поспіль гра "Шахтаря" без пропущеного гола. Раніше "Шахтар" у групі переміг "Антверпен" (3:2 у гостях) і в Гамбургу сенсаційно здолав іспанську "Барселону" – 1:0.

На 12-ій хвилині матчу "з бельгійцями Шахтар" повів у рахунку. Зубков навісив зі штрафного з лівого флангу, а Микола Матвієнко головою переправив м'яч у ворота. Український захисник забив свій перший гол у Лізі чемпіонів. У підсумку цей гол став єдиним не лише у першому таймі, а й у грі загалом.

Голів більше забито не було, однак обидві команди мали по кілька нагод збільшити рахунок. Ближчим до успіху був "Шахтар": на 56-ій і 61-ій хвилинах спочатку Іраклі Азаров, а згодом Тарас Степаненко влучили в перекладину воріт суперників.

Гра завершувалася нервовою спробою навали бельгійців, яких ледь не підловив на контратаці українець Бондаренко: м'яч з лінії воріт вибив захисник гостей. 

Перемога гарантувала "Шахтарю" щонайменше третє місце у групі Ліги чемпіонів і вихід у плей-оф єврокубків навесні 2024 року.

Щоб вийти у весняну стадію матчів "на виліт" у Лізі чемпіонів, донеччанам потрібна перемога "Барселони" над португальським "Порту" в сьогоднішньому матчі, який триває саме зараз.

Третє місце у групі Ліги чемпіонів ("Шахтар" завдяки сьогоднішній перемозі вже забронював його за собою) виведе команду у плей-оф Ліги Європи.

Минулого разу "Шахтар" виходив у плей-оф Ліги чемпіонів у сезоні 2017/18 років, коли поступився італійській "Ромі" за сумою двох матчів.

Останній матч групового етапу цьогорічної Ліги чемпіонів "Шахтар" проведе на виїзді в Португалії проти "Порту" 13 грудня. Початок матчу о 22:00 за київським часом.

Ліга чемпіонів. Група Н. 5-й тур.

"Шахтар" – "Антверпен" – 1:0

Гол: Матвієнко (12).

Попередження: Гочолеішвілі (83), Різник (90+7) - Кулібалі (30), Керк (45+1), Муя (90+4).

Вилучення: Муя (90+7, друге попередження).

"Шахтар": Різник, Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Азаров, Степаненко, Криськів (Келсі, 89), Судаков, Зубков, Невертон (Бондаренко, 70), Сікан (Ракіцький, 90+6).

"Антверпен": Бюте, Вейндал, Алдервейрелд, Кулібалі, Батай, Юсуф (Іленіхена, 73), Вермерен, Муя, Керк (Еджуке, 46), Баліквіша, Янссен.

Арбітр: Бартош Франковськи (Польща).

Стадіон: "Фолькспаркштадіон", Гамбург, Німеччина.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme