Для росіян знайшли лазівку, через яку вони можуть потрапити на Олімпіаду-2024

Спортивна бюрократія активно намагається повернути представників країн-агресорів на спортивні змагання.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Для росіян знайшли лазівку, через яку во…

Спортсменів з росії і білорусі допустять до участі в Азійських іграх 2023 року. Це дасть їм змогу кваліфікуватися для участі в Олімпійських іграх 2024 року, які відбудуться в Парижі, повідомляє авторитетний сайт Inside The Games, передає Depo.ua.

Близько п’ятиста спортсменів з росії і білорусі зможуть узяти участь у цьогорічних Азійських іграх у Ханчжоу (Китай), зазначає видання.

Азійські ігри 2023 року відбудуться з 23 вересня по 8 жовтня – вони мали пройти у вересні минулого року, але були перенесені через наслідки пандемії COVID-19 у Китаї

Росіяни й білоруси виступатимуть у Ханчжоу під нейтральним прапором – національна символіка їм дозволена не буде.

Спортсмени двох країн не претендуватимуть на медалі Азійських ігор, бо виступатимуть поза конкурсом, але зможуть поборотися за ліцензії на паризьку Олімпіаду. Однак це стосується не всіх видів спорту – міжнародні федерації кожного із 31 видів, які входять до програми Олімпіади-2024, окремо вирішуватимуть, чи дозволити спортсменам з держав-агресорок брати участь у змаганнях.

Розмови про можливість участі російських і білоруських спортсменів у Азійських іграх 2023 року почали точитися в січні цього року, коли Олімпійська рада Азії (Olympic Council of Asia, OCA) офіційно запросив атлетів з двох країн взяти участь в Іграх.

У свою чергу, президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах закликає до "нейтральності" організації. У березні 2023 року МОК ухвалив офіційну рекомендацію федераціям з видів спорту дозволити спортсменам з двох згаданих країн брати участь у міжнародних змаганнях під нейтральним прапором. При цьому після вторгнення російських військ до України від березня 2022 року й досі спортсмени з росії і білорусі відсторонені від більшості міжнародних турнірів. Вони беруть участь у змаганнях лише у кількох олімпійських видах – дзюдо, фехтуванні, тхеквондо, боротьбі й сучасному п'ятиборстві.

Нагадаємо, організатори Європейських ігор-2023, які відбулися у червні-липні в польському Кракові, не допустили російських та білоруських спортсменів до участі в змаганнях.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme