Десятий день мундіалю: Почалися вирішальні ігри групового етапу чемпіонату світу з футболу в Катарі

За лічені дні визначаться всі учасники плей-оф ЧС-2022.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Десятий день мундіалю: Почалися вирішаль…
Фото: АР.

Пізнього понеділкового вечора, 28 листопада, двома матчами у групах G і H фінішував другий тур групового етапу Кубку світу з футболу серед чоловіків, передає Depo.ua. Він визначив кількох учасників плей-оф ЧС.

Збірна Бразилії здолала Швейцарію із рахунком 1:0 і гарантувала собі вихід до наступної стадії чемпіонату світу. Єдиний гол у складі п’ятиразових чемпіонів світу забив наприкінці гри, на 84-ій хвилині, Каземіро.

Шляхом бразильців крокує збірна Португалії, яка перемогла Уругвай 2:0 і стала третім (після Франції і Бразилії) учасником плей-оф чемпіонату світу в Катарі. Голи забив Бруну Фернандеш на 54-ій і 90+3 (з пенальті) хвилинах.

Цікава деталь цього матчу: перший гол спочатку записали на Кріштіану Роналду, який начебто замкнув подачу Фернандеша. Та просто по ходу поєдинку ФІФА змінила офіційну інформацію і записала гол на Фернандеша. Зараз у Португалії хочуть, щоб забитий м'яч "віддали" Кріштіану. Проте на повторі видно, що у момент подачі Фернандеша м'яч пролетів поруч із головою Роналду, який намагався кивком направити його у ворота, однак самого моменту дотику не було. Тим не менш, футбольна асоціація Португалії планує надати ФІФА докази того, що гол забив саме Роналду.

Скріншот The Athletic із сайту suspilne.media.

Сьогодні ж, почався заключний, третій тур у групах чемпіонату світу. За його підсумками визначиться повний список учасників плей-оф першості.

Матчі третього туру проходитимуть у два часові проміжки: о 17:00 і 21:00  за київським часом.

Програму туру сьогодні о 17:00 відкривають команди групи А: Нідерланди - Катар і Еквадор – Сенегал.

Для виходу у плей-оф нідерландцям достатньо не програти господарям першості, які прощаються з чемпіонатом. Після першого тайму рахунок 1:0 на користь команди з Європи.

У другій парі перемога будь-якої з команд виведе її у плей-оф, а нічия проведе далі збірну Еквадору. Тут після першого тайму перемагає Сенегал – 0:1.

У групі В о 21:00 почнуть грати Вельс – Англія. Тут ближчі до наступного раунду англійці. Їм для успіху вистачить і нічиєї, тоді як команда Вельсу, яка на початку літа перемогла і не "пустила" на чемпіонат збірну України, має хіба теоретичні шанси продовжити виступ у Катарі.

Водночас відбудеться паралельний матч у цій групі, де зустрінуться Іран і США. Тут варіанти виходу до плей-оф є у обох команд, тож гра має бути гострою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme