ДБР розслідуватиме факти фальсифікації справи проти президента УАФ Павелка, — юрист

З фактами фальсифікації матеріалів у справі будівництва заводу УАФ із виробництва штучної футбольної трави розбиратиметься ДБР. Саме у цій справі днями повідомлення про підозру було вручено президенту УАФ Андрію Павелку. Сталося це після того, як НАБУ та ОГП усі звинувачення на адресу керівництва футбольної асоціації спростували ще понад рік тому

Журналіст відділу новин
ДБР розслідуватиме факти фальсифікації с…
Андрій Павелко

Про це юрист, адвокат з групи правників Української асоціації футболу Денис Бугай розповів у інтерв’ю виданню "Главком", передає Depo.ua.

"Позиція обвинувачення у цій справі взагалі ґрунтується на очевидно сфальсифікованих доказах – матеріалах негласних слідчих розшукових дій. Прокурор видав матеріали, опубліковані в Інтернеті, за докази", - сказав він, і додав, що розслідуватиме ці факти ДБР. 

Бугай нагадав, що "справа штучної трави" три роки перебувала у провадженні НАБУ.

"Спектр проведених слідчих заходів (тоді) був дуже широким і повним, з точки зору того, щоб прийти до висновку про наявність або відсутність у діях керівництва УАФ складу злочину. Результат всім відомий. Керівник САП публічно його коментував. Доказів вини суб’єкта їх підслідності, тобто Андрія Павелка, встановлено не було", - сказав він.

У вересні 2021 року цю справу з НАБУ передали в нацполіцію. І понад  рік в ній не відбувалося руху. Лише зараз, раптом у ній з'явилися нібито "докази вини" керівництва УАФ. Бугай пояснює це тим, що з матеріалів провадження слідчими та прокурорами свідомо були "викинуті" важливі документи про платежі. 

"За більше ніж рік перебування справи в поліції слідчі жодного разу не спілкувалися з представниками УАФ, навіть не було жодного додатково допиту чи уточнень.

У цій справі взагалі не з’явилося нічого нового, а навпаки. З матеріалів провадження наразі "випущено", а точніше сказати, зумисно приховано надважливі обставини і документи, які знімають будь-які підозри з представників УАФ. Мова, зокрема, про платіж арабської компанії S.D.T, який був та який повністю спростовує звинувачення у завищенні цін чи переплатах збоку "ФФУ Продакшн", - пояснив адвокат. 

Бугай підкреслив, що факт "приховування" доказів у провадженні свідчить про вчинення прокурором злочину – притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинної особи. 

Нагадаємо, днями у британському виданні Guardian вийшов матеріал у якому стверджується, що за кримінальним тиском на представників Української асоціації футболу стоять проросійські політики. Автор статті згадує, як за критику росії та ФІФА через рішення на користь рф, Павелко навіть позбувся посади у дисциплінарному органі федерації.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme