Чому українських чемпіонів "кинули" на стипендії

Відповідно до указу президента України № 599/2015 президентські стипендії не отримає низка титулованих спортсменів

Чому українських чемпіонів "кинули" на с…

На підставі подання Кабінету Міністрів України, відповідно до указу президента України від 11 липня 2005 року № 1071 “Про стипендії президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійських видів спорту” за досягнення у 2014 році стипендії отримають 53 видатних спортсменів та тренерів. 

Серед них тренери та призери чемпіонатів світу та Європи. Серед тренерів є такі цікаві особистості, наприклад, як Ірина Блохіна - донька легендарного Олега Блохіна. 

Ірина є тренером бронзової призерки чемпіонату світу 2014 року з художньої гімнастики. Стипендія Ірині складе 3,5 тис. гривень.

Але справа не в цьому. Якщо давати, то, мабуть, всім. Але в указі забули про дійсно найвидатніших спортсменів сучасної України.

Стипендію не призначили чемпіонам світу-2014 борчині Юлії Ткач та гімнасту Олегу Верняєву.

Також борець-класик Жан Беленюк та шпажистка Яна Шемякіна, які минулого року були бронзовими призерами першостей планети, віце-чемпіон світу-2014 з гімнастики Ігор Радівілов за свої досягнення нічого не отримають. Можливо, якась логіка у цих рішеннях є, бо спортсмени нібито і отримують найбільші призові за виступи у порівнянні з іншими.

Але ж такі рішення банально відштовхують чемпіонів.

Ви б не образилися, якби, наприклад, міністр Жданов, який нічого не виграв, отримав зарплату, а Вам за медаль чемпіонату світу, яка прославляє Україну на весь світ, не призначили стипендію? Виходить, Ваша медаль не потрібна, чи як?

Це абсурд або звичайна халатність. 

Але обурення чемпіонів вже можна прочитати в соцмережах.

"ШОК!!!! Це можливо лише в нашій державі!!! Нарешті підписали указ про призначення президентських стипендій... І виявляється, що результати Чемпіонату Світу 2014 року просто АНУЛЮВАЛИСЬ!!! Чомусь за 1 місце на чемпіонаті світу ні я,ні мій тренер не отримуєм стипендії ( по 12 тис.грн. на 2 роки), а за 3 місце на чемпіонаті світу 2015 року отримуєм (по 7 тис. на 1 рік)!!!!! Виходить, стабільний результат нашій державі не потрібен!!!!! Чому низка спорсменів, які показали результат 2014 році, є в наказі президента, а інші ні!!!!! ШАНОВНИЙ ПАНЕ МІНІСТРЕ, можливо Ви мені поясните, чому Ви за 2014 рік отримали зарплату для того, щоб годувати свою сім'ю, а я ні???!!! ШАНОВНІ, ВИ вбиваєте у нас патріотів і віру в Україну!!!! Мені здається, що вам самим скоро прийдеться іти на борціські килими, брати штанги, іти на гімнастичні снаряди, брати в руки весла, пістолети, луки... і виступати на чемпіонатах світу чи Олімпійських Іграх...у Вас просто не залишиться гідних спорсменів!!!!! ніхто не просить чужого, віддайте лише те, що ми заробили!!! Не дуріть своїх же спортсменів!!!!" - написала у Facebook Юлія Ткач.

Це дійсно несправедливо. Або не призначайте нікому, бо у країні важка ситуація і війна - вони зрозуміють. Або ж давайте всім. Крапка.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme