Чому шейх з Бахрейну зобов'язаний кинути Путіна

Головний фаворит у боротьбі за посаду президента ФІФА вже погрожує Путіну

Чому шейх з Бахрейну зобов'язаний кинути…

Президент Азіатської конфедерації шейх Салман бін Ібрагім аль-Халіфа з Бахрейну зробив тактично грамотну заяву. 

За словами Салмана, якщо він виграє президентські вибори 26 лютого, то буде переглядати заявочні кампанії чемпіонатів світу та 2018 та 2022 років на Росії та в Катарі відповідно. 

Таким рішенням він планує заручитися підтримкою Європи та США на виборах, оскільки ці гравці підтримують ідею позбавлення Росії ЧС-2018 з огляду на політичні події у світі. Воно стане ударом по амбіціях Путіна, який у 2018 році планує виграти президентські вибори в Росії. 

Президентські розклади

На виборах президента ФІФА існує наступний розподіл голосів за континентами.

Африка - 54 голоси
Європа - 53
Азія і Австралія - 46
Північна та Центральна Америка - 35
Океанія - 11
Південна Америка - 10

Якщо подивитися на передвиборчі розклади, то головними конкурентами шейха Салмана можуть стати принц Йорданії Алі (прозахідний кандидат), а також швейцарець Джанні Інфантіно - кандидат від Європи. 

Щоправда, і Салман має добрі відносини з Мішелем Платіні і саме після того, як над французом нависла загроза позбавлення права участі у виборах президента ФІФА, коли скандал із 2 млн франків від Блаттера тільки розгорався, шейх вирішив йти в президенти.

За голоси Європи та Північної і Центральної Америки зараз веде боротьбу Салман. І гарантії, які він може дати щодо позбавлення Росії та Катару чемпіонатів світу, допоможуть йому заручитися підтримкою головних гравців. Африка має проголосувати за людину Блаттера - Жерома Шампаня. 

Щодо голосів з Азії - тут у Салмана навіть після заяви про Катар не має виникнути проблем, оскільки він є найвпливовішою людиною в азіатському футболі. 

Кому можна віддати ЧС-2018

У грудні 2010 року Росія випередила в гонці за отримання права на проведення ЧС-2018 Іспанію і Португалію, Нідерланди та Бельгію, а також Англію. 

Після цього саме британці стали рупором розслідувань корупції у ФІФА, заручившись допомогою США, яких "кинули" з ЧС-2022, віддавши його Катару. 

Щоб отримати підтримку Заходу, шейх Салман має домовитися з Великою Британією - пообіцяти зробити все можливе, щоб мундіаль 2018 року віддали цій країні. Таке рішення підтримає навіть США, оскільки це вдарить по геополітичному ворогу - путінській Росії. 

З інфраструктурою в Англії все добре. У 1996 році тут пройшов чемпіонат Європи, в 2012 - літня Олімпіада, а у 2015 - Кубок світу з регбі. 

Що буде з ЧС-2022 у Катарі

Через те, що ЧС-2022 має розпочатися в кінці листопада і завершитися 18 грудня (такі плани), він невигідний саме Європі, оскільки кожна футбольна асоціація європейських країн муситиме переробляти календар внутрішніх першостей. УЄФА також потрібно буде обміркувати календар єврокубків. Клуби втрачатимуть гроші, ліги повинні будуть на рік змінювати бізнес-модель. Робити це все заради того, щоб ЧС-2022 відбувся у Катарі через Блаттера - зависока ціна. 

Цілком можливо, що мундіаль справді можуть віддати США, але щодо Катару рішення буде прийматися після Росії. І шейх з Бахрейну може на нього не піти. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme