Чому перемога над "Мальме" не гарантує Ахметову єврокубкову весну

Сьогодні "Шахтар" зіграє проти "Мальме" у ключовому матчі Ліги чемпіонів, який відповість на питання "чи потрібен він у Європі?"

Чому перемога над "Мальме" не гарантує А…

Три поразки, жодного забитого м'яча, вісім пропущених голів - це результати "Шахтаря" у нинішньому розіграші Ліги чемпіонів. 

Якщо після матчів з "Реалом" (0:4) і "ПСЖ" (0:3) можна було сипати відмазками про молоду команду і погане суддівство, то в поєдинку з "Мальме" у Швеції ми побачили справжній рівень сучасного донецького "Шахтаря". Гру "гірників" в атаці можна охарактеризувати одним єдиним моментом.

У нинішньому сезоні "Шахтар" провів всього один гідний матч - у чемпіонаті проти "Динамо" (3:0). Останню перемогу над луганським "фармом" -  "Зорею" (7:1) - такою не назвеш. І цирк з "Олімпіком" (3:2) перед матчем з "ПСЖ" також. Щось є схоже у матчах з клубом Колесникова перед поразкою від "ПСЖ" та перемогою над луганським "фармом" перед поєдинком з "Мальме". 

В обох матчах "гірники" не сильно напружувалися. 

Пермога не дає гарантій

Як це не сумно, але перемога над "Мальме" не дає "Шахтарю" жодних гарантій на єврокубкову весну. Навіть якщо обидві команди свої наступні матчі "Реалу" та "ПСЖ" програють і в них буде порівну очок. 

За регламентом Ліги чемпіонів, для визначення місць команд у групах за рівної кількості очок, рахуються особисті зустрічі, потім забиті та пропущені голи. 

Розклади

Наразі "Реал" та "ПСЖ" мають по 7 очок в групі А. У "Мальме" - 3, а в "Шахтаря" - 0. "Гірники" ведуть боротьбу з "Мальме" за Лігу Європи. Різниця забитих і пропущених у "Мальме" -3, а в "Шахтаря" -8. 

Не беручи в розрахунок матчі обох команд з "ПСЖ" і "Реалом" та теоретичні очки, які вони можуть набрати, отримаємо наступну картину: якщо "Шахтар" переможе "Мальме" 1:0, то у випадку рівної кількості очок у команд після завершення групового етапу до Ліги Європи вийде "Мальме". Якщо ж "Шахтар" переможе навіть 2:0, то за рівної кількості очок до ЛЄ вийде команда з кращою різницею забитих та пропущених в матчах між собою - "Шахтар". Якщо ж "Шахтар" переможе 2:1 - кращі показники будуть у "Мальме" за рахунок голу в гостях. І саме шведи за рівної кількості очок в обох команд вийдуть до Ліги Європи. .

"Мальме" гратиме вдома проти "ПСЖ" та на виїзді проти "Реала". В попередніх матчах цим клубам шведи програли з однаковим рахунком - 0:2. "Гірники" ж в матчах з ТОП-клубами пропустили 7 голів.

"Шахтар" прийматиме "Реал" та поїде в гості до "ПСЖ". Для обох команд визначальними будуть саме домашні матчі проти ТОП-клубів. Хто набере очки в них, той і піде до Ліги Європи.

Якщо ж "Мальме" видряпає нічию у Львові, то шведів вже можна буде вітати з виходом до ЛЄ. 

Можна зробити висновок, що матч з "Мальме" є ключовим, але і перемога в ньому не гарантує "гірникам" єврокубкову весну, враховуючи вміння пропускати "торбу" голів в матчах з "Реалом" та "ПСЖ".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme