Чому новий "Шахтьор" у Донецьку - це "пшиковий" удар по Ахметову

У "ДНР" вже давно йде боротьба за владу між неофіційними "ахметівцями" та росіянами

Чому новий "Шахтьор" у Донецьку - це "пш…

Ще в жовтні ми спостерігали за внутрішніми розбірками між терористами. Олександр Ходаковський -  екс-керівник донецької "Альфи", якого вважають людиною Ахметова, котрий також є командиром батальйону "Восток" і так званим секретарем ради безпеки "ДНР" - потрапив під удар росіян. 

Коли з "ДНР" вигнали Сергія Петровського - керівника так званого "МГБ ДНР", Ходаковський був дуже щасливий, оскільки "кришувальний бізнес" для нього залишився без конкурента. Але росіяни взялися і за самого Ходаковського. 

Лідер "ДНР" Олександр Захарченко не довго міркував, як зменшити вплив Ходаковського в "республіці". 

У місцеві ЗМІ зливалася інформація про реорганізацію банди "Восток", в ході якої близько 40% терористів виведені з штату, решта проходять процедуру зарахування в підрозділи так званого "МВС ДНР" (як мінімум третина з них раніше судимі).

У той же час активно формується батальйон спецпризначення "Легіон" чисельністю до 500 людина, яка буде підконтрольний особисто Захарченко та увійде до складу бандформування "Оплот".

Також з'явилася інформація про плани російських спецслужб розформувати бандформування "Восток", яке було одним з найсильніших одиниць російсько-терористичного війська.

Ходаковський у свою чергу постійно повторював, що він відданий інтересам "ДНР". 

"Ахметівців" хочуть відсунути подалі від "влади" в "ДНР", себто від контролю за тіньовими схемами. Кремль за допомогою своїх маріонеток таким чином намагається сконцентрувати контроль над схемами та владою в своїх руках, не даючи конкурентам почуватися себе "господарями Донбасу".

Новий "Шахтар"

У спортивному плані створення нового "Шахтаря" чи "Шахтьора", про яке вже заявили терористи,  - це звичайний "пшик", який не знайде підтримки в жодного справжнього прихильника донецького клубу в місті. 

Про це нам сказав один з ультрас "Шахтаря", який нині проживає в Донецьку, Олексій Вітязь.

"Це мильна бульбашка. На матчі цього "Шахтьора", як і в цілому на поєдинки в "ДНР" зараз, не буде приходити більше ніж 50-100 людей. Цілком можливо, що ці клоуни говоритимуть навіть про повернення на "Донбас Арену". Такими заявами бандити лише провокують людей Ахметова. Можна сказати, що навіть просто дражнять їх. До реальних дій це не призведе, навіть якщо команду цю і створять - за неї тут ніхто серйозно не вболіватиме. Це ж абсурд", - сказав він.

Цей клуб нікому не буде потрібний, крім терористів. Але народний "Шахтьор" - черговий сигнал Ахметову, що він на Донбасі ніхто і звати його ніяк. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme