Чому німці освистали збірну України з біатлону в "золотій" естафеті

На 5-му етапі Кубка світу з біатлону в Рупольдингу наша збірна здобула "золото" під свист ображених господарів

Чому німці освистали збірну України з бі…

Ті, хто в неділю подивився біатлонну жіночу естафету в Рупольдингу, прожив вихідні не дарма. Фантастична четвірка (Ірина Варвинець, Юлія Джима, Валентина Семеренко та Олена Підгрушна) подарували хвилю позитивних емоцій з порцією адреаліну. 

Наші дівчата випередили головних господарів і головних фаворитів - німкень, довівши, що естафетна гонка досі є головною в арсеналі збірної. Окрім безлічі медалей в естафеті на Кубках світу, наша жіноча команда, нагадаємо, здобувала "золото" на Олімпіаді-2014 в Сочі. 

Щодо самої гонки, то приємно порадувала Ірина Варвинець, яка відстріляла чисто обидва рубежі і до фінішу прийшла другою, програвши норвежці Олсбу менше секунди. 

Юлія Джима забезпечила Україні фантастичний відрив після другого етапу, в якому вона також чисто відстріляла, випередивши на фініші свою найближчу переслідувачку - білоруску Кривко - на 24 секунди.

Валентина Семеренко змусила понервувати. Перша стрільба стала справжнім випробуванням. Валя не могла влучити в останню мішень з чотирьох пострілів і пішла на коло. На другій стрільбі Семеренко також "мазала" на останній мішені, але вже не так фатально. Щоправда, стрільбу вона компенсувала фантастичною швидкістю на лижні, дозволивши Олені Підгрушній на останньому етапі стартувати з 27 секундним відривом від Німеччини.

Олена Підгрушна довела справу до перемоги. Відстріляла чисто, а її битва з німкенею Дальмаєр тривала до останніх секунд і стала скандалом дня. 

На останній стрільбі, здавалося, що Дальмаєр випередить Підгрушну, але Олена відстріляла на "нуль", а от німкеня припустилася помилки, "промазавши" лише раз. Завдяки цьому Підгрушна отримала перевагу в 9 секунд. До фінішу німкеня скоротила відставання до однієї секунди, але досвід Підгрушної дався взнаки.

І саме цей досвід став причиною свисту німецьких трибун, які вважали, що українка порушила правила.

Чому свистіли

На самому фініші німкеня Дальмаєр виходила на лівий фінішний коридор. Олена Підгрушна, яка йшла трохи попереду, до останнього не могла визначитися і лише в останній момент замість центрального також перейшла у лівий прямо перед лижнею німкені.

Через це німецькі трибуни розпочали свистіти, мовляв, Підгрушна блокувала Дальмаєр.

Але блокуванням вважається такий трюк лише у тому випадку, якщо суперниця біжить у сусідньому фінішному коридорі. Тобто, якби Підгрушна з центрального коридору вибігла у лівий, де їхала німкеня, то це вважалося б блокуванням. Але Підгрушна зробила цей "фінт" ще до входження у коридор. Тому і порушення не було. 

Перше "золото" на Кубку світу в нинішньому сезоні - фантастичний успіх нашої команди.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme