Чому Коломойського та Маркевича влаштовує дискваліфікація "Дніпра"

"Дніпру" загрожує відсторонення від єврокубків на один із наступних сезонів через фінансові борги, але Коломойському та Маркевичу, схоже, байдуже

Чому Коломойського та Маркевича влаштову…

"Дніпро" дуже довго плив до ситуації, яка є зараз. УЄФА терпів, потім позбавив клуб призових зароблених у минулому та нинішньому розіграшах Ліги Європи. Але власник дніпропетровців Ігор Коломойський продовжував грати у свою гру, не бажаючи виплачувати старі борги.

Що сталося

Історія з боргами перед екс-тренером Хуанде Рамосом та його помічниками могла затянутися надовго, як і з німецькими забудовниками "Дніпро-Арени". Але Рамос вирішив не затягувати і звернувся до Палати з вирішення спорів ФФУ. Та зобов'язала "Дніпро" виплатити борги. Коломойський цього не зробив. У ситуацію втрутився УЄФА.

Орган фінансового контролю УЄФА готовий покарати клуб відстооненням від єврокубків. Сума боргу перед іспанцями - 1 млн 742 тис. євро. Але це не всі борги, а лише терміновий платіж, який має зробити "Дніпро", щоб уникнути дискваліфікації. Спочатку говорили, що борг необхідно віддати до 31-го січня. Тепер термін продовжили до 4-го лютого.

Загалом борги "Дніпра" за кулуарною інформацією становлять близько 3 млн євро. 

Що думає керівництво "Дніпра"

Менеджмент клубу готовий перевести гроші, підготовлені всі необхідні документи, проте немає поки дозволу від Ігоря Коломойського. 

У той же час Мирон Маркевич, який раніше скиглив, хотів покинути команду, скаржився на Коломойського, раптом заговорив по-новому. Тепер Маркевич готується будувати нову команду з наступного сезону. У той же час футболістам "Дніпра" так і не виплатили борги за останні 4 місяці. Клуб продовжує продавати лідерів (трансфер Бойка в "Бешикташ" за 3,3 млн євро), а тим, хто досі не пішов, не заважають це зробити. Керівництво прагне розпрощатися з більшістю футболістів, оскільки Коломойський хоче зменшити зарплатну відомість. Наразі середня зарплата у "Дніпрі" становить $50-60 тис. на місяць. Гравців із великими зарплатами хочуть позбутися або переписати з ними контракти. Яскравий приклад - слова Маркевича про Безуса, якого він більше не хоче бачити у "Дніпрі". У Романа зарплата близько$100 тис. на місяць. 

Що буде далі

"Дніпро" планує використати відсторонення від єврокубків для побудови нової команди економ-варіанту. У Маркевича буде рік. Влітку 2017-го у нього завершиться контракт, тоді він зможе піти. 

Цілком можливо, що "Дніпро" буде виходити не тільки на український трансферний ринок, але і шукатиме легіонерів, які не вимагатимуть великих грошей. 

Для Коломойського футбол - це інвестиція в нікуди. Він не приносить вигоди. Ще під час свого балотування у президенти ФФУ Коломойський натякав, що бюджети клубів треба зменшувати, бо вони роздуті. Зробити це законним шляхом зараз, як робив це "Чорноморець" перезаключаючи контракти і відпускаючи гравців, у "Дніпра" не виходить. Гравці не бажають йти на поступки, а попиту на більшість із них немає, не дивлячись на те, що команда грала у фіналі Ліги Європи. Точніше, всіх лідерів, крім Ротаня та Федецького, вже продали. Тому "Дніпро" очікують скандали в майбутньому. Якщо футболісти вирішать піти у Лозанну, то один рік без єврокубків - це будуть ще квіточки.

Коломойський може подивитися на "Волинь", яку нещодавно дискваліфікували на 12 очок за старі борги. 

Цілком можливо, що історія з боргами "Дніпра" буде тягнутися багато років. Але головна мета Коломойського сьогодні - зменшити бюджет клубу, шляхом побудови нової команди із гравців з меншими зарплатами. А що Маркевич? Один рік можна потерпіти, тим більше, що зарплату йому платитимуть.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme