Чому Київ отримає фінал Ліги чемпіонів-2018

Є дві головні причини, чому УЄФА віддасть столиці України право на проведення фіналу Ліги чемпіонів у 2018 році

Чому Київ отримає фінал Ліги чемпіонів-2…

Президент ФФУ Андрій Павелко заявив, що перші особи держави повністю підтримали заявку на фінал ЛЧ-2018 і дали свої гарантії. 

"Очікуємо, що 25-26 січня на Виконкомі УЄФА буде оцінка, яку ми всі чекаємо з надією. Сподіваємося, що рішення буде позитивним для нашої сторони", - повідомив Павелко.

Насправді святкувати отримання фіналу Ліги чемпіонів-2018 можна вже сьогодні з двох причин.

Перша - математична

Наразі у Києва немає конкурентів у боротьбі за фінал Ліги чемпіонів 2018. І вони навряд чи з'являться. Проста математика дасть зрозуміти, що саме Київ отримає фінал за відсутності конкурентів. Чому їх немає? Відповідь випливає з другої причини.

Друга - політична

Справа в тому, що рішення про фінал Ліги чемпіонів 2018 стало політичним після анексії Криму. Як ці речі пов'язані? Дуже просто. Влітку 2018-го у Росії має пройти чемпіонат світу з футболу. Після анексії Криму та початку гібридної війни на Донбасі Європа і США підтримали Україну, були введені санкції проти Росії. УЄФА також не залишився осторонь світової політики. Кримським клубам було заборонено грати у чемпіонаті Росії, а футбол на півострові, так вийшло, що звалився на плечі російського бюджету. Також президент УЄФА Платіні збирався балотуватися на виборах голови ФІФА після корупційного скандалу в цій організації. Подейкують, що він був налаштований підтримати розслідування швейцарської прокуратури і ФБР та допомогти їм знайти докази неправомірного отримання Росією права на проведення ЧС-2018. Щоправда корупційний скандал поглинув і його самого. Але політика УЄФА щодо Росії не змінюється. З ЧС-2018 буде ще багато сюрпризів. 

Фінал Ліги чемпіонів 2018 у Києві напередодні ЧС у Росії - це, як мінімум, інформаційний удар по Путіну. Мовляв, дивіться, Україна змогла попри війну провести таку визначну подію. І не тільки у Путіна буде грандіозне футбольне свято. Саме Київ буде на перших шпальтах газет раніше за Путіна. А якщо ЧС-2018 ще і відберуть у Росії, так взагалі. 

Відсутність інших претендентів на фінал-2018 - це політика. По-перше, в Україні війна і Європа таким чином виражає нам підтримку. По-друге, між країнами та футбольними асоціаціями була домовленість, щоб вони не виставляли свої міста і таким чином віддали Києву головний матч ЛЧ. 

Фінал-2018 на "Олімпійському", який ми скоро отримаємо, буде знаковою подією в житті країни, який у черговий раз доведе, що футбол = політика. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme