Чому Франція не відмовиться від Євро-2016 попри терористичну загрозу

Після терактів у Парижі ІДІЛ погрожує Олланду новими вибухами. Попереду у Франції футбольне Євро-2016, яке вони мають провести попри небезпеку

Чому Франція не відмовиться від Євро-201…

Після нічних терактів у Парижі внаслідок яких за різними даними загинули 129 людей, відповідальність за це взяли на себе бойовики ІДІЛ

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що "Ісламська держава" оголосила війну і його країна буде знищувати терористів. 

Можна висувати багато версій через що терористи вже вкотре атакують Францію. Справа в тому, що французька авіація бере участь в операціях антитерористичної коаліції проти ІДІЛ у Сирії. Погрози від ІДІЛ лунали ще з вересня і дата для терактів була обрана не випадково. По-перше, на "Стад де Франс" проходив матч між Францією та Німеччиною - масова подія, яку відвідав Олланд. По-друге, попереду самміт G20. Після терактів саме Путін відправився туди у дещо новому статусі - так званого "важливого елемента" у боротьбі з терористами ІДІЛ, без якого Європа "не впорається".

По-третє, вчора була п'ятниця 13-го - сакральна дата.

Серед усіх цих версій одна або декілька будуть логічними. Але ми поговоримо про майбутнє Франції у розрізі масштабної спортивної події - Євро-2016, який влітку прийматимуть 10 міст (включно з передмісттям Парижа - Сен-Дені). 

Вибух у барі біля "Стад де Франс" був орієнтований не тільки на Олланда. Це також був сигнал, що "ми не зупинимося навіть перед футболом". 

Що буде з Євро-2016

Меседжі Олланда після терактів, які консолідують націю, є дуже правильними. Франція готується протистояти тероризму, країну не залякати. В майбутні тижні та місяці ми побачимо десятки затримань терористів всередині країни. Спецслужби будуть діяти активно. Також Франція готуватиметься до загроз під час ЧЄ-2016 більш ретельно. Жандармерія, армія, спецслужби мають показати всьому світу, а головне, людям, які збираються відвідати країну під час ЧЄ-2016, що вони здатні гарантувати безпеку. Як футболістам так і гостям.

Лише в такому випадку питання щодо перенесення Євро-2016 до іншої країни навіть не стоятиме в УЄФА. 

Теракти всередині стадіонів виключені. Залишилося лише виключити їхню можливість у містах, які прийматимуть турнір. 

Головна проблема Франції сьогодні - велика кількість мусульманського населення, яке воює у Сирії і повертається додому, а також біженці із Сирії. Ситуацію можуть розхитувати перед президентськими виборами 2017-го року від яких певні прокремлівські сили очікують зміну курсу країни. 

Але з викликами Євро-2016 Франція впорається так само, як Англія впоралася з Олімпіадою-2012. 

Сильні країни не відступають, а наступають. Жодного перенесення Євро-2016 не буде. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme