Блаттера можуть назавжди відсторонити від футбольної діяльності

Президент ФІФА Йозеф Блаттер може бути довічно усунений від футбольної діяльності, повідомляє Die Welt

Про це повідомляє depo.ua

Це пов'язано із звинуваченнями у хабарництві та корупції. За інформацією джерела, комітет з етики ФІФА вимагає відставки Блаттера довічно, якщо його діяльність буде класифікована як корупція. Якщо ж функціонер буде визнаний винним лише в конфлікті інтересів на роботі в ФІФА, його можуть відсторонити на 10 років.

Варто нагадати, Блаттер підозрюється в незаконному перерахуванні 2 мільйонів євро Платіні через 9 років після закінчення роботи француза в ФІФА. Блаттер і Платіні заявляють, що у них була усна домовленість про оплату консультацій з боку француза.

Також Блаттеру та Платіні загрожують додаткові звинувачення в шахрайстві, підробці та відмову співпрацювати з комітетом з етики.

Раніше обидва чиновника були відсторонені комітетом ФІФА з етики від футбольної діяльності на 90 днів. Платіні вже подав апеляцію до CAS.

Нагадаємо, що вчора ФІФА відкрила ще одну справу проти Блаттера.

Йозеф Блаттер, який очолює ФІФА з 1998 року, 29 травня був переобраний на п'ятий термін, а вже 2 червня на хвилі корупційного скандалу оголосив, що піде зі свого посту.

8 жовтня комітет з етики ФІФА відсторонив Блаттера та Платіні від діяльності пов’язаної з футболом, через підозри в отриманні главою УЄФА від швейцарця хабара у 2 млн швейцарських франків.

Вибори президента ФІФА пройдуть 26-го лютого 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme