Блаттер просить зустрічі з Путіним

Президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер, який на тлі корупційного скандалу в організації має покинути свій пост, просить про зустріч із Путіним

Про це розповіли в російському Міністерстві спорту, передає depo.ua з посиланням на ТСН.

До Росії Блаттер приїде взяти участь у церемонії жеребкування відбірного турніру до чемпіонату світу 2018-го року. І принагідно - хоче поговорити з очільником Кремля.

У свою чергу в адміністрації російського президента підтвердили готовність Путіна зустрітися з Блаттером. Про це повідомив журналістам прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

"Якщо Блаттер дійсно буде в Санкт-Петербурзі, то така зустріч зараз планується", - зазначив він. При цьому Пєсков не уточнив, чи поїде Путін на саме жеребкування.

Нагадаємо, влада Швейцарії екстрадувала до США одного із семи підозрюваних у корупції в ФІФА. Ім'я чоловіка не називають. Та, за даними журналістів, ідеться про колишнього віце-президента Федерації Джеффрі Вебба.

Решта підозрюваних від екстрадиції поки що відмовляються.

Жеребкування відбудеться 25 липня у Санкт-Петербурзі

Нагадаємо також, у ФІФА розгорівся корупційний скандал через обрання господарів ЧС-2018 та ЧС-2022 - Росії та Катару відповідно. Наразі проводяться розслідування. А організацію закликають позбавити Росію і Катар права проводити турніри. Через цей скандал Блаттер подав у відставку, причому, за кілька днів після свого переобрання. А на 20 липня у Цюриху заплановане екстрене засідання ФІФА, на якому мають визначать дату зібрання позачергового Конгресу для обрання нового президента ФІФА.

 

Більше новин про спорт читайте у рубриці Спорт.depo.ua

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme