Блаттер каже, що Платіні його знищує

Президент ФІФА Йозеф Блаттер, відсторонений на 90 днів, звинуватили главу УЄФА Мішеля Платіні в спланованій кампанії проти нього

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на ТАСС

Про кризу у ФІФА

Вона почалася 25-26 травня цього року, коли в Цюріху були заарештовані шість членів ФІФА і один співробітник комерційної компанії. Забавно, що під час арешту, який стався о 6 ранку, у готелі опинилися американські журналісти. Тоді все й почалося. У пошуках винного у всіх гріхах відповідь знайшлася швидко: "Звичайно, це президент ФІФА. Це все Блаттер!"

Це була спланована акція проти президента ФІФА. При цьому всі конфедерації мене підтримували, і тільки УЄФА робив спроби змістити мене. Вони не увінчалися успіхом. Навіть після цього інформаційного цунамі я був переобраний президентом. Парламент ЄС двічі приймав резолюцію, закликаючи не вибирати Блаттера. Але це ж пряме втручання політики в спорт.

Про Платіні

Спочатку метою атаки став я. А затіяв все Мішель Платіні. Це особисте. У політичні розборки це переросло пізніше, коли програвши право на проведення чемпіонатів світу країни включилися в кампанію по розвалу ФІФА. Але ФІФА не можна знищити, це не швейцарський банк або звичайна компанія. Вона не може бути захоплена таким способом.

Спільно зі швейцарською владою ці країни влаштували атаку на ФІФА та її президента. Упевнений, що, коли все тільки починалося, в УЄФА не уявляли, що це переросте в міжнародний політичний скандал. Ви це добре знаєте, між США і Росією є проблеми. І так вийшло, що чемпіонат світу і президент ФІФА опинилися в епіцентрі конфлікту двох найбільших геополітичних сил.

Чому я не подобаюся Платіні? Про це краще запитати у нього. Він завжди хотів бути президентом ФІФА. Однак йому не вистачило сміливості виставити свою кандидатуру на вибори 2015 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme