Без несподіванок: київське "Динамо" "підхопив" легендарний воротар клубу

На базі киян попрощалися з Луческу, а Шовковський поки працюватиме у статусі виконувача обов’язків.

Політичний оглядач, журналіст відділу «Влада»
Без несподіванок: київське "Динамо" "під…
Олександр Шовковський. Фото: https://fcdynamo.com/

Сьогодні, 4 листопада, на тренувальній базі київського футбольного клубу "Динамо" гравцям команди представили в.о. головного тренера – 48-річного Олександра Шовковського, з посиланням на інформацію сайту клубу передає Depo.ua.

Нагадаємо, вчора увечері, після поразки у принциповому матчі у рамках чемпіонату України на стадіоні ім. Валерія Лобановського з донецьким "Шахтарем" - 0:1 про свою відставку заявив головний тренер "Динамо", 78-річний румунський фахівець Мірча Луческу.

Після поразки від принципового суперника серія киян без перемог у чемпіонаті України сягнула чотирьох матчів. Також цього сезону динамівці вибули з Кубка України і розіграшу Ліги Конференцій УЄФА.

Наразі "Динамо" обіймає 7 місце в турнірній таблиці Української Прем’єр-ліги і після 10 турів має 16 очок. Відставання від лідера "Кривбаса" складає 10 очок при двох іграх у киян в запасі.

Сьогодні ж, за повідомленням офіційного сайту ФК, футболісти і адміністративний персонал зібралися на навчально-тренувальній базі у Віті-Литовській, де президент клубу Ігор Суркіс подякував Містеру, який також був присутній на зібранні та попрощався з колективом.

Фото: https://fcdynamo.com/

Ігор Суркіс у спілкуванні з командою наголосив, що перед динамівцями, як і раніше, стоїть завдання стати чемпіонами України.

Там же Суркіс представив команді нового очільника, голкіпера "біло-синіх" протягом багатьох років Олександра Шовковського.

ЗМІ повідомляють, що до зимової перерви у чемпіонаті Шовковський працюватиме з командою в статусі виконувача обов’язки головного тренера.

Шовковський уже був т.в.о. головного тренера, коли наприкінці минулого сезону Луческу після операції на нозі перебував на лікарняному.

Незмінним залишається і тренерський штаб команди. Шовковському, як і дотепер Містеру, допомагатимуть Еміль Карас, Олег Гусєв і Михайло Михайлов.

Сьогодні ж команда провела перше тренування під орудою нового наставника.

Наступний матч "Динамо" проведе за тиждень, у неділю, 12 листопада. У Кривому Розі динамівці зустрінуться з чинним лідером турнірної таблиці чемпіонату України – "Кривбасом".

Нагадаємо, Олександр Шовковський – володар абсолютного рекорду за кількістю проведених за "Динамо" матчів в усіх турнірах – 653 гри. 14-разовий чемпіон України з "Динамо", володар 10 трофеїв Кубка України, півфіналіст Ліги чемпіонів. Провів 92 зустрічі за національну збірну України. Учасник чемпіонату світу 2006 року.

Тренерську кар'єру почав 2018 року, коли прийшов на посаду асистента Андрія Шевченка в національній збірній України.

Мірча Луческу тренував "Динамо" протягом трьох з половиною сезонів, із 2020 року. Виграв з киянами чемпіонат, Кубок і Суперкубок України. До того у 2004-2016 рр. був головним тренером принципового суперника динамівців - "Шахтаря", з яким виграв низку національних титулів і 2009 року завоював Кубок УЄФА.

Попри вчорашні заяви про завершення тренерської кар'єри сьогодні Мірча Луческу уточнив, що лише збирається взяти коротку паузу для відпочинку, після чого визначиться, в якій ролі далі працюватиме у футболі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme