Балада про "Юного Новороса" та самогонника з Кіровського

У Донецьку терористи провели футбольне свято, де на майже порожньому стадіоні розкручували бренд "Юного Новороса", а фанати замість "Коли" пили самогон. Ультрас "Шахтаря" розповідає про сучасний Донецьк

Балада про "Юного Новороса" та самогонни…

"Донбас Арена", Ліга чемпіонів, "Арсенал", "Рома", Барселона", Ювентус".... Та яке, "Кіровець" - "Юний Новорос" - відкрита першість "ДНР", щоб її. Здається, що ти бачиш страшний сон, але це реальність. "Влада" у Донецьку серйозно розкручує бренд "Юного Новороса". Тепер це головний клуб Донецька. 

На вихідних мав змогу одним оком побачити фінал так званої першості "ДНР". На майже порожньому стадіоні "Кіровець" одноіменний клуб переміг "Юний Новорос" з рахунком 2:1. 

Бренд "Новороса" у Донецьку взагалі розкручують як можуть. "Юний Новорос" - це дитячо-юнацький рух, який займається не тільки спортом, але і "волонтерством", допомогою терористам "ДНР". Головним інвестором є чувак з Санкт-Петербурга - Євген Булгаков. Він є засновником приватної військової компанії "Мар". Дивно, але ця компанія шила форму "Юному Новоросу", а також допомагає з амуніцією терористам. 

На самому фіналі мене вразив контингент людей. Побачив я коментатора Шарафутдінова - ахметівця, який тривалий час працював на ТК "Футбол", а тепер став сепаратистом. Легенда Віктор Звягінцев - це для мене була несподіванка. Можливо тому, що відійшов від футбольного життя у Донецьку після початку війни. Але Звягінцев зараз добре стоїть. Він головний по футболу в "ДНР". Також був абхазький терорист Багателія, який віджав "АТБ" і перетворив їх у "Перший республіканський супермаркет". Багателія головний у "ДНР" по роботі з політичного виховання. 

Балада про "Юного Новороса" та самогонника з Кіровського - фото 1

Взагалі в команді "Юний Новорос" грають хлопці від 15 років. Серед них, за моєю інформацією, яку дізнавався під час турніру у футбольних людей, в тому числі у Шарафутдінова, немає вихованців "Шахтаря". 

Балада про "Юного Новороса" та самогонника з Кіровського - фото 2

Судячи з усього новий бренд "Юний Новорос", який хочуть нав'язати донеччанам, не дуже їм подобається. Стадіон "Кіровець" зібрав на трибунах близько 100 людей. Серед них були фанати, які пили самогон з пластмасових пляшок. Про те, що це саме такий міцний напій я дізнався, відчувши характерний запах, який простягався метрів на 20. Він здався мені дуже знайомим. Справа в тому, що за майже повної відсутності або дороговизни української горілки у Донецьку, люди та терористи "ДНР" купують російську, ціна на яку інколи досягає 90 грн за півлітрову пляшку. Відсутність роботи і грошей, а також попит на спиртне в місті, підштовхує багатьох людей на самогоноваріння.

Один самогонник живе і в моєму будинку у Кіровському районі. Його в народі звуть дід Саня. Чоловіку років 70, з яких близько 40 провів на шахтах. Коли з пенсією стало туго, а родичі допомагають не часто, наш дід Саня згадав про стару вже підзабуту ще з 80-х справу - варіння самогону. Знайшов десь апарат і вже місяці зо два варить вдома відмінну бурду. Сам не куштував, але якість самогону у Донецьку перевіряється просто. Самогонники або платять "ДНРівцям" за "кришу", або їхні апарати нищить місцева "поліція". Дід Саня грошей не платить, натомість, до нього регулярно навідуються бійці, які купують літри браги за рублі. Дід каже, що його брага настільки сподобалася місцевим воїнам-алконавтам, що вони кришують його за додатковий безкоштовний літр з кожної купівлі. Так і живе Дід Саня, а його самогон розтікається по Донецьку. І вживають його вже, судячи з усього, навіть під час футболу замість коли. 

 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme