Підстаркувата легенда боксу Рой Джонс попросив у Путіна громадянство Росії

Президент Росії Володимир Путін в Севастополі поспілкувався з відомим американським боксером 46-річним Роєм Джонсом і серед іншого пообіцяв йому російське громадянство, якщо боксер тривалий час житиме в Росії

Підстаркувата легенда боксу Рой Джонс по…

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Мені дуже приємно з вами познайомитися, знайте, що я дуже люблю спорт і єдиноборства, бокс, звичайно ж", - сказав Путін на початку зустрічі.

У свою чергу Джонс розповів, що хотів займатися дзюдо в дитинстві.

"Але у вас в боксі вийшло. Вийшло так, як ні в кого, напевно, не виходило. Ви були чемпіоном світу і в середній, і в другій середній вазі, напівважкій і важкій. Напевно, в світі таких атлетів більше немає", - відповів на це російський президент.

Президент Росії також висловив сподівання, що американський боксер досягне успіхів і в бізнесі в Росії.

"Я, власне, за цим і приїхав. Я думаю, що якщо б у мене, наприклад, був російський паспорт, мені було б набагато легше їздити туди-назад, тому що тут люди люблять спорт, і тому я люблю це місце", - сказав Джонс.

У відповідь на це Путін сказав, що Роя в Росії знають і додав: "Якщо ви значну частину свого життя плануєте пов'язати з діяльністю в Росії, то, звичайно, ми будемо раді, і з задоволенням виконаємо ваше прохання з приводу отримання російського громадянства". Путін також побажав успіхів Джонсу в його діяльності в Росії.

Американський боксер Рой Джонс попросив у Путіна громадянство Росії - фото 1

У свою чергу американський боксер висловив думку про те, що спорт допоможе побудувати міст між Росією та США.

У свою чергу промоутер Володимир Хрюнов, який є менеджером Джонса в Росії, розповів, що 23 серпня в Криму пройде великий міжнародний турнір. "Мої боксери Станіслав Каштанов боксуватиме за звання чемпіона світу і Дмитро Чудінов. Рой виступить на цьому заході гостем, заспіває, і у нас з ним один з планів - це завоювання титулу в п'ятій ваговій категорії, оскільки зараз він чемпіон світу в чотирьох вагових категоріях", - розповів він.

"Ми приїхали обговорити можливість проведення такого бою за п'ятий титул в Росії і зараз вже практично все готово. Наступного тижня вирушаю отримувати санкцію на цей бій", - додав він, додавши, що цей бій пройде не в Криму.

Відповідаючи на запитання про те, як Джонс ставиться до позиції влади США, яка визнає "приєднання" Криму анексією української території, він відповів: "У Джонса взагалі ніяких питань не викликало, їдучи сюди, хоча були люди, які писали йому: "Куди ти їдеш?". Він відповідав: "Я їду туди, де мені добре і де мене люблять", - сказав Хрюнов.

Більше новин спорту читайте у розділі Depo.Спорт.


Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme