«Пробіг під каштанами» забезпечив теплу зиму дітям з хворим серцем

15 вересня в стінах Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України відбулася підсумкова прес-конференція 22-го «Пробігу під каштанами»

«Пробіг під каштанами» забезпечив теплу…

Під час прес-конференції організатори акції передали головному лікарю Центру Володимиру Жовніру символічний чек на суму 350 000 гривень. На ці гроші буде придбано два електрокотли, потужністю 210 кВт кожен, що дозволить повністю опалити корпус Науково-практичного медичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, повідомляє ДеПо.

«У зв'язку з існуючими сьогодні в Україні проблемами з поставками газу нещодавно ми отримали наказ Міністерства охорони здоров'я України про перехід на альтернативні газу джерела тепла. Фактично ми розуміємо, що будуть можливі перебої в опаленні клініки. Для нас це критична ситуація, оскільки вона ставить під загрозу проведення понад тисячі операцій, а це означає більше тисячі дитячих життів в небезпеці », - розповів Володимир Жовнір, головний лікар Науково-практичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Також Володимир розповів, що згідно із санітарно-технічними нормами, температура в операційній повинна підтримуватися на рівні від 22 ° С до 24 ° С, а в реанімації - 24 ° С. При показниках проведення операцій неможливе, тому купівля електрокотлів для клініки життєво важлива.

Крім того, на даний момент в Центрі, як і у багатьох районах Києва, немає гарячої води, і воду доводиться гріти в чайниках. Встановивши електрокотли, з'явиться можливість відновити нормальні умови перебування в клініці для маленьких пацієнтів з вродженими вадами серця та їх батьків.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme