Як виробляють справжнє вино: розповідають експерти ALCOMAG (НОВИНИ КОМПАНІЙ)

Для того, щоб почати своє усвідомлене знайомство з винною культурою, необхідно в першу чергу, зрозуміти різницю між такими поняттями, як винний напій і вино. Вони розрізняються як мінімум сировиною

В основі винного напою можуть використовуватися різні фрукти і ягоди, але для вина використовується виключно виноград. Причому не будь-який, а спеціальний сортовий, який підходить для виноробства.

Рекомендуємо зайти на сайт alcomag.com.ua - це Всеукраїнський інтернет магазин брендового алкоголю, який пропонує послугу персонального сомельє. АЛКОМАГ допоможе вам вибрати ідеальний напій для будь-якого приводу!

На шкірці такого винограду знаходяться унікальні грибки, які називають "винними дріжджами", саме завдяки ним у напої починається бродіння.

Виноробні сорти

Як ми вже сказали, у виноробстві використовуються не всі сорти винограду. Крім дріжджів, винний виноград має високий вміст цукру, і занижену кислотність. Цукор є активним учасником бродіння, рівень кислотності впливає на смак напою.

Для створення червоних вин використовуються ягоди з більш високим вмістом фенолу і фарбувальних речовин, а біле вино роблять з ароматних і кислуватих ягід.

Технологія

Технологічне виноробство починається в момент збору врожаю. Ягоди поміщають в механічні дробарки, що відокремлюють сік, але зберігають в цілості кісточки. Далі в гру вступають винні дріжджі, які запускають процес бродіння, в результаті якого цукор розщеплюється на вуглекислий газ зі спиртом.

Яким напоям ви надаєте перевагу? Рекомендуємо звернути увагу на сухі вина з колекції ALCOMAG.

В процесі виготовлення червоних вин використовуються ягоди з шкіркою, яка надає напою насичений колір, а ось при створенні білих вин барвна шкірка відділяється.

Тривалість процесу бродіння буде залежати від сорту вина, а також від бажаної смакової якості. Так, щоб отримати сухе вино, потрібно дочекатися, поки перетравиться практично весь цукор, а для створення солодкого або напівсухого вина, цей процес необхідно перервати на середині.

Коли вино перестає бродити, воно починає дозрівати. Напій розливають в спеціальні ємності, часто дерев'яні бочки. Тривалість дозрівання також залежить від виноградного сорту.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme