Як виробляють справжнє вино: розповідають експерти ALCOMAG (НОВИНИ КОМПАНІЙ)
Для того, щоб почати своє усвідомлене знайомство з винною культурою, необхідно в першу чергу, зрозуміти різницю між такими поняттями, як винний напій і вино. Вони розрізняються як мінімум сировиною
- Головна
-
3 вересня 2018 18:10
В основі винного напою можуть використовуватися різні фрукти і ягоди, але для вина використовується виключно виноград. Причому не будь-який, а спеціальний сортовий, який підходить для виноробства.
Рекомендуємо зайти на сайт alcomag.com.ua - це Всеукраїнський інтернет магазин брендового алкоголю, який пропонує послугу персонального сомельє. АЛКОМАГ допоможе вам вибрати ідеальний напій для будь-якого приводу!
На шкірці такого винограду знаходяться унікальні грибки, які називають "винними дріжджами", саме завдяки ним у напої починається бродіння.
Виноробні сорти
Як ми вже сказали, у виноробстві використовуються не всі сорти винограду. Крім дріжджів, винний виноград має високий вміст цукру, і занижену кислотність. Цукор є активним учасником бродіння, рівень кислотності впливає на смак напою.
Для створення червоних вин використовуються ягоди з більш високим вмістом фенолу і фарбувальних речовин, а біле вино роблять з ароматних і кислуватих ягід.
Технологія
Технологічне виноробство починається в момент збору врожаю. Ягоди поміщають в механічні дробарки, що відокремлюють сік, але зберігають в цілості кісточки. Далі в гру вступають винні дріжджі, які запускають процес бродіння, в результаті якого цукор розщеплюється на вуглекислий газ зі спиртом.
Яким напоям ви надаєте перевагу? Рекомендуємо звернути увагу на сухі вина з колекції ALCOMAG.
В процесі виготовлення червоних вин використовуються ягоди з шкіркою, яка надає напою насичений колір, а ось при створенні білих вин барвна шкірка відділяється.
Тривалість процесу бродіння буде залежати від сорту вина, а також від бажаної смакової якості. Так, щоб отримати сухе вино, потрібно дочекатися, поки перетравиться практично весь цукор, а для створення солодкого або напівсухого вина, цей процес необхідно перервати на середині.
Коли вино перестає бродити, воно починає дозрівати. Напій розливають в спеціальні ємності, часто дерев'яні бочки. Тривалість дозрівання також залежить від виноградного сорту.
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 13:09На Харківщині вручили підозру головному окупаційному економісту: Що відомо
- 13:05 Окупанти скинули КАБ на центр Золочева на Харківщині: Є загиблі та поранені ФОТО
- 12:51Журналістам відновлять доступ до Ради, рішення вже є, - Стефанчук
- 11:03До митрополита УПЦ МП, який "лобіює позицію РПЦ", прийшли з обшуками, - ЗМІ
- 09:27Ворог обстріляв Харківську область авіабомбами та РСЗВ
- 09:12Генштаб: За добу Сили оборони понад 130 разів вступали в бій з рашистами
- 23:20 Зеленський закликає партнерів суттєво прискорити постачання армії
- 22:18Травесті-діва Монро назвала умову, за якої піде мобілізуватися до ТЦК
- 21:11В МЗС вирішили "розвіяти міфи" щодо призупинки консульських послуг чоловікам за кордоном
- 20:28 За добу рашисти атакували на семи напрямках: дані Генштабу
- 19:20 Розвідники ССО вразили два "Буки" рашистів на Сумському напрямку (ВІДЕО)
- 18:27 Рашисти прагнуть штурмувати острів Нестрига, який звільнили Сили Оборони, – Плетенчук
- 17:13 У Харкові внаслідок ранкового авіаудару одна людина загинула, ще 10 – поранені ФОТО
- 17:12Кличко передав Третій штурмовій бригаді 20 позашляховиків, придбаних за кошти громади Києва
- 16:26 З "Паші-Мерседеса" зняли електронний браслет: дозволив Печерський суд
- 16:01У Європі літо може бути "надзвичайно спекотним", – Bloomberg
- 15:12Україна розгромила Китай на хокейному майданчику
- 14:16В Україні почастішали випадки укусів кліщів: у МОЗ надали поради, як вберегтися
- 13:30Кличко привіз трьом бригадам на передову великі партії дронів та старлінків