Як швидко та просто приготувати зефір: Рецепт від Євгена Клопотенка

Відомий український шеф-кухар, блогер Євген Клопотенко доводить, що зефір можна приготувати вдома власноруч 

Журналіст відділу «Життя»
Як швидко та просто приготувати зефір: Р…
Фото: Pixabay

Євген поділився рецептом зефіру на своїй сторінці в Instagram, передає Depo.ua. На думку кухаря, щоб поласувати полуничним зефіром з ноткою кінзи, необов'язково йти до крутої кондитерської. Достатньо просто купити чи замовити необхідні складові і приділити певний час процесу приготування. 

Попри думку, що зефір – це складний десерт, Клопотенко доводить, що це не так. Також він розбиває міф про те, що зефір – літня страва. Клопотенко радить не відкладати його приготування до теплих часів, а спробувати зробити його зараз, адже складові можна спокійно придбати у будь-якому магазині у будь-яку пору року. Наприклад, пюре з полуниці можна зробити із заморожених ягід або придбати заморожене готове пюре. 

Рецепт полуничного зефіру з кінзою від Євгена Клопотенка

домашній зефір

Євген Клопотенко стверджує, що приготування зефіру – проста справа. Він пропонує уявити, що зефір – це просто мікс збитих із цукром білків, фруктового пюре та агар-агару (желеутворювальна речовина). Тоді, на думку кухаря, сам процес стане для тих, хто наважиться приготувати зефір власноруч, простим та зрозумілим. 

Інгредієнти:

  • білок яйця – 4 штуки
  • цукор (для білків) – 80 грамів
  • вода – 150 мл
  • агар-агар – 12 грамів
  • цукор (для сиропу) – 300 грамів
  • мед рідкий – 100 грамів
  • кінза – 10 гілочок

Приготування зефіру:

1. Полуничне пюре збиваємо на блендері з кінзою. 

2. Тепер переходимо до приготування сиропу: до сотейника додаємо воду, мед, агар-агар і нагріваємо, доки маса не буде схожою на кисіль. Постійно помішуємо. Згодом додаємо до неї 300 грамів цукру і тримаємо на вогні ще протягом двох хвилин, постійно помішуючи. 

3. До сиропу додаємо пюре полуниці з кінзою і варимо протягом п'яти хвилин. 

4. Переходимо до приготування білків: до чотирьох білків додаємо 80 грамів цукру і збиваємо до гострих та стійких піків.

5. Тонкою цівкою вводимо до білків сироп з сотейника, не припиняючи збивати масу міксером. Коли виллєте весь сироп, не припиняйте збивати масу і робіть ще це протягом двох хвилини.

6. Масу перекладіть до кондитерського мішка і на пергамент викладіть зефір. 

7. Дайте спокій зефіру на чотири години, протягом яких він підсохне та отримає свою правильну консистенцію.

Порада від Євгена Клопотенка. "Будьте нетерплячими та скуштуйте той зефір через десь годину. То немов хмаринки, розціловані янголами. Коли зефір підсохне, то його можна обваляти у цукровій пудрі (пів склянки) з крохмалем (1ст.л.). Але мені подобається, коли зефір "голенький".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme