Як чорна смородина запобігає розвитку діабету та знижує вагу

Чорна смородина може знизити ризик появи діабету у людей з надлишковою вагою. Такого висновку дійшли вчені
Depo.Життя
27 січня 2016 11:25
ФОТО: depo.ua

Про це повідомляє depo.ua з посиланням на The Daily Mail.

Дослідники Університету Абердину в Шотландії з'ясували, що антиоксиданти, які містяться в плодах чорної смородини, впливають на розпад вуглеводів та цукру в обміні речовин. Тобто, ці ягоди здатні зменшувати кількість цукру, яка поступає у кров після того, як людина з'їла їжу.

Як відомо, зависокий рівень цукру заважає підшлунковій залозі виділяти інсулін, через що і з'являється діабет. У дослідженні взяли участь 16 людей, яким після їжі запропонували поласувати 200 грамами чорної смородини. Ті, хто споживав плоди смородини, показали кращі результати. Їх рівень цукру у крові не підвищувався до критичної позначки.

Таким чином, британські вчені довели позитивний вплив чорної смородини на рівень цукру у крові. 

Більше новин про події в Україні та світі читайте на Depo.Життя