Всесвітній день Нутелли: Як самостійно зробити цей смаколик вдома

Щорічно, з 2007 року, 5 лютого відзначається Всесвітній день Нутелли, і сьогодні це свято отримало всесвітнє визнання

Всесвітній день Нутелли: Як самостійно з…

Depo.ua розкаже історію створення цієї шоколадної пасти та підкаже, як зробити цей смаколик вдома.

Історія створення Нутелли

Нутелла - шоколадно-горіхова паста родом з Італії. Історія її появи цікава, і починається вона в післявоєнні роки в італійському місті Альба. У 1946 році кондитер і власник пекарні П'єтро Ферреро почав виробляти шоколадні батончики м'якої консистенції під назвою "джандуйо", по імені одного з місцевих карнавальних персонажів. Справа в тому, що ввезення какао в Італію в перші повоєнні роки був обмежений. Це підштовхнуло П'єтро Ферреро використовувати на додаток до какао-маслу новий інгредієнт, яким стали обсмажені і перемелені лісові горіхи, в достатку виростали в тому регіоні. М'які шоколадно-горіхові батончики припали до смаку місцевим дітям і стали користуватися великим попитом.

Подальша історія появи на світло Нутеллою - це клубок подій і комічних, і драматичних одночасно. Багато хто називає подібний збіг обставин долею, хтось - фортуною. Популярність "джандуйо" звернулася до Ферреро великим замовленням від мерії, який і був виконаний в строк. Але приготоване і залишене на ніч замовлення, в яке було вкладено велику кількість сімейних коштів, розтануло від спеки.

Тому П'єтро Ферреро вирішив проблему наступним чином: він став гарячково намазувати розтанули шоколадно-горіхові батончики на тонкі скибочки хліба, який різала в цей момент його дружина. На святі Ферреро пригощав гостей бутербродами з шоколадно-горіховим кремом.

Жалюгідна, на перший погляд, спроба кондитера врятувати становище обернулася черговою перемогою. Крем розібрали на "ура". Після цього випадку Ферреро почав виробляти і продавати вже крем (або пасту) під назвою "джандуйо", моментально завоював популярність в П'ємонті, а потім і у всій Італії.

Ці події привели до того, що 1946 рік став фактичним початком для компанії "Ферреро", відомої сьогодні в усьому світі. Подальші експерименти сім'ї Ферреро з шоколадно-горіховою пастою привели до того, що в 1951 році вона отримала нову назву Supercrema ( "Суперкрем"), а ще через 13 років, в 1964 році Мікеле Ферреро - син П'єтро, знову внісши певні зміни до складу пасти, вивів на ринок новий продукт, який отримав назву Нутелла (Nutella).

Як приготувати Нутеллу вдома

Складові:

молоко коров'яче - 4 склянки;
горіхи - лісові, арахіс або волоські - 100 г;
цукровий пісок - 4 склянки;
борошно пшеничне - 4 ст. л .;
какао-порошок - 6 ст. л .;
масло вершкове - 1 пачка (200 г);
сіль - 1/4 ч. л.

Приготування:

Змішуємо сухі інгредієнти - цукор, борошно і какао.

Тонкою цівкою починаємо вливати молоко і відразу ж інтенсивно розмішувати суміш, щоб не утворювалися грудочки.

Коли молоко буде повністю введено, ставимо миску на плиту на маленький вогонь.

Повільно доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи її.

Додаємо вершкове масло.

Додаємо подрібнені в порошок горіхи.

Продовжуємо варити 10-20 хвилин до потрібно консистенції.

Знімаємо з вогню і розкладаємо по стерильним баночках.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme