Вчені: сало корисніше за оливкову олію

Сало і вершкове масло набагато корисніші і доречніші за оливкову олію для приготування гарячих страв

До такого висновку дійшли наукові співробітники англійського Університету Де Монтфорт, передає depo.ua з посиланням на "Інформінг".

При цьому фахівці не стали спростовувати того, що оливкова, кукурудзяна та соняшникова олії дуже корисні, але от готувати на них шкідливо для здоров'я.

Такі висновки були зроблені на основі результатів 20-річного дослідження щодо вивчення складу хімічних речовин, що виділяються в процесі нагрівання різних харчових жирів, в результаті якого виявилося, що під час приготування їжі на олії відбувається виділення альдегідів, що може стати причиною розвитку серцевих захворювань, раку і пригнічення функцій мозку.

Як приклад фахівці відзначили, що смажена на соняшниковій або кукурудзяній олії риба містить в собі в 200 разів більше токсичних альдегідів, ніж це передбачено стандартами безпеки.

Таким чином, щоб знизити ризики нанесення шкоди здоров'ю, фахівці рекомендують готувати їжу на вершковому маслі або на салі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme