UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені розповіли, чому вживання м’яса небезпечне для здоров’я

Медики з США опублікували дослідження, згідно з яким часте вживання обробленого м’яса може привести до хвороб серця і передчасної смерті. Багато дієт, які передбачають повну відмову м’яса, можуть бути небезпечними для здоров’я

Вчені розповіли, чому вживання м’яса неб…

Про це нещодавно заявили вчені з Північно-Західного Університету в Чикаго, передає Depo.ua з посиланням на "НВ".

Проте зловживання обробленим м’ясом також може призвести до серйозних проблем. 

Медики опублікували дослідження, згідно з яким вживання обробленого м’яса частіше, ніж два рази на тиждень підвищує ризик серцево-судинних захворювань і передчасної смерті.

Вчені проаналізували дані про 30 тис. пацієнтів віком до 30 років.

Дослідження показало, що у людей, які їли оброблене м’ясо як мінімум два рази на тиждень, були на 7% вище ризики серцевих захворювань та інсульту.

До переробленого м’яса віднесли бекон, ковбасу, сосиски та інші продукти.

При цьому у респондентів, які вживали два рази на тиждень необроблене червоне м’ясо — яловичину або свинину — такі ризики підвищувалися тільки на 3%.

Повідомляється, що підвищені ризики серцево-судинних захворювань і передчасної смерті не виявили у тих, хто часто їсть пташине м’ясо або рибу.

Автор дослідження Норріна Аллен заявила, що чим більше люди їдять червоного і обробленого м’яса — тим більша ймовірність, що у них можуть виникнути хвороби серця.

Вчені пов’язують це з великою кількістю насичених жирів і натрію в м’ясі, які можуть привести до проблем зі здоров’ям.

Медики рекомендують контролювати вживання м’яса і їсти більше овочів, фруктів і цільних злаків.

Нагадаємо, вчені придумали, як виробляти м’ясо з овочів і фруктів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme