UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені довели смертельну небезпеку м'яса

Вчені Північно-західного університету в США довели, що вживання м'яса підвищує ризик розвитку смертельно небезпечних захворювань, зокрема порушень серцево-судинної системи

Про це йдеться в прес-релізі на EurekAlert, передає Depo.ua із посиланням на "Лента.ру".

Висновки фахівців ставлять під сумнів результати недавньої спірної наукової роботи, згідно з якою скорочувати вживання тваринних продуктів не потрібно для поліпшення здоров'я

У дослідження були включені дані про 29 682 людей, середній вік яких становив 53,7 років. Чоловіки складали 44,4% учасників. Дані про раціоні були надані самими добровольцями.

Дослідники продемонстрували, що вживання двох порцій червоного і обробленого м'яса (зокрема птиці, але не риби) пов'язане з підвищенням ризику серцево-судинних захворювань на 3-7%. Водночас вживання в їжу двох порцій червоного або обробленого м'яса (зокрема птицю і рибу) також пов'язано з підвищенням ризику смерті, незалежно від причин на 3%.

За словами вчених, незважаючи на невелике збільшення ризику, варто відмовитися від переробленого м'яса, зокрема ковбасних виробів і м'ясних нарізок. Фахівці також не рекомендують їсти смажену курку.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як врятуватися від ботулізму.

Читайте також: Чим небезпечна риба на стихійних ринках

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme