Смачно і корисно: ТОП-10 рецептів випічки без цукру

Якщо ви до досі думали, що обов'язковий компонент будь-якої випічки — це цукор, і обмежували себе в улюблених тортиках і тістечках, настав час познайомитися з корисною кулінарією

Смачно і корисно: ТОП-10 рецептів випічк…
Фото: Рixabay

Depo.ua розповість, що можна спекти без цукру, витративши на це зовсім небагато часу і грошей.

Випічка без цукру: рецепти простих і смачних страв

Дієтична випічка — це насправді смачна, дуже корисна і солодка їжа, якщо приготувати її згідно з рецептом. Випічка без цукру сподобається не тільки тим, хто стежить за фігурою, але і гурманам, які вважають за краще пізнавати світ через смак незвичайних страв.

Сирники без цукру

Сырники без сахара с бананом на тарелке

Якщо хочете здивувати своїх рідних або гостей смачними, а головне — корисними сирниками, зробіть їх за рецептом, в якому немає жодного цукру.

Що знадобиться:

  • яйце — 1 шт.

  • сир (бажано брати до 5%) — 200 г

  • олія рослинна — 1 ч. л.

  • банан — 1 шт.

  • борошно (відмінно підійде як пшеничне, так і рисове цільнозернове) — 4 ст. л.

Спосіб приготування сирників без цукру з бананом

1. Розімніть виделкою банан в пюре, додайте яйце, борошно та сир. Перемішайте. Якщо суміш вийшла рідкою через сир, то додайте ще трохи борошна, щоб зручніше було ліпити кульки.

2. Зробіть невеликі кульки і трохи обваляйте в борошні, приплюсніть їх з боків.

3. Помістіть на розігріту пательню, змащену олією.

Олію для смаження сирників можна використовувати будь-яку. Але щоб страва вийшла більш корисною, рекомендуємо готувати на кокосовій олії.

4. Сирники без цукру потрібно смажити на середньому вогні: спочатку кілька хвилин з накритою кришкою, щоб вони всередині пропеклися, а після — перевернути і обсмажити кілька хвилин без кришки.

Листкові трубочки з кремом

​​​​Слоеные трубочки с кремом без сахара

Приготувати смачні листкові трубочки вдома дуже просто, до того ж їх можна зробити більш корисними, якщо не додавати цукор. Такі ласощі сподобаються як дорослим, так і дітям, і стануть відмінним частуванням гостей на свято.

Інгредієнти:

  • тісто листкове — 250 г

  • яйця — 1 шт.

  • сметана — 250 г

  • сир вершковий "Філадельфія" — 100 г

Як приготувати листкові трубочки

1. Необхідно розкачати тонко пласт тіста і нарізати на смужки розмірами 3х20 см. Можна зробити трубочки іншого розміру, все залежить від особистих вподобань.

2. Для створення трубочок можна використовувати спеціальні форми, якщо їх немає — допоможе нарізаний на прямокутники папір для випічки. Потрібно на одну смужку з тіста покласти паперову смужку і згорнути у формі конуса.

3. Викладаємо трубочки на деко, застелене папером для випічки, змащуємо яйцем, яке попередньо необхідно збити вінчиком. Випікаємо протягом 15-20 хвилин при температурі 180 градусів.

4. Доки готуються трубочки, потрібно приготувати начинку. Змішуємо вінчиком сир і сметану. Можна додати ванілін або підсолоджувач. Дехто полюбляє використовувати в рецепті какао.

5. Коли трубочки спечуться, їх потрібно остудити і за допомогою кондитерського пакету наповнити кремом.

Якщо готувати трубочки про запас, то одразу після приготування не слід наповнювати їх кремом, інакше вони швидко припинять бути хрусткими.

Печиво без цукру

Домашнее печенье без сахара

Печиво — це смак дитинства. Раніше мами та бабусі намагалися балувати своїх рідних смачною домашньою випічкою, але сьогодні далеко не у всіх є час робити домашнє печиво. Однак випічка, яку можна купити в магазині, ніколи не замінить зроблену своїми руками.

Візьміть:

  • кефір — 200 мл

  • вершкове масло — 200 г

  • мед — 400 г

  • яйця — 4 шт.

  • борошно пшеничне — 400 г

Готуємо печиво без цукру

1. Змішайте вершкове масло, кефір, яйця та мед. Всипте борошно і замісіть всі інгредієнти.

2. Розкачайте тісто в пласт і виріжте формочками печиво.

3. Покладіть на деко, застелене пергаментом, і випікайте протягом 15-20 хвилин при температурі 180-200 градусів.

Чізкейк без цукру

Чизкейк без сахара намного полезнее традиционного блюда

Цей чізкейк не можливо відрізнити від того, в який зазвичай додають чимало цукру. За смаком чізкейк без цукру нічим не поступається традиційному, але він є набагато кориснішим.

Вам знадобиться:

  • горіхи: мигдаль, кеш'ю — 100 г

  • чорниця (заморожена) — 1/2 склянки

  • ваніль (порошок) — 1 щіпка

  • фініки — 10 шт

  • лимон 1/2 шт

  • сироп (будь-який) — 3 ст. л.

  • олія (кокосова або какао) — 3 ст. л.

Спосіб приготування

1. Подрібніть у блендері кеш'ю, фініки і мигдаль. Викладіть отриману суміш на дно форми, змащену олією.

2. Щоб зробити крем, перемішайте в блендері сироп, чорницю, кокосову олію і сік 1/2 лимона. Додайте ваніль.

3. Поверх основи викладіть крем і прикрасьте ягодами. Це може бути малина, полуниця або лохина.

4. Поставте чізкейк у морозилку на мінімум 2 години, доки він повністю не застигне.

Бананові мафіни без цукру

Банановые маффины, в которых нет сахара

Ще один гарний спосіб порадувати рідних і близьких чимось смачним і некалорійним — це бананові маффіни. Готуються вони легко і недовго.

Що знадобиться:

  • яйця — 2 шт.

  • молоко — 4 ст. л.

  • сода — 1 ч. л.

  • банани — 2 шт.

  • олія рослинна — 3 ст. л.

  • борошно — 1,5 склянки

  • сіль — 1/2 ч. л.

  • крохмаль — 1 ч. л.

Готуємо мафіни без цукру

1. Очищаємо банани від шкірки і розминаємо їх в пюре. Додаємо олію, яйця і збиваємо міксером.

2. Вливаємо в отриману суміш молоко, додаємо сіль, крохмаль, борошно і соду. Знову збиваємо до отримання однорідної маси.

3. Тісто для мафінів поміщаємо в силіконові форми і випікаємо при температурі 180-200 градусів 40 хвилин.

До класичного рецепту маффінів без цукру нерідко додають терту моркву або кабачки — виходить нічим не гірше і навіть корисніше.

Манник без цукру в мультиварці

Манник без сахара

Смак соковитого манника знайомий багатьом з дитинства. Незважаючи на те, що наші мами і бабусі готували його в духовці, в мультиварці манник виходить не гірше. Хтось навіть примудряється готувати його в мікрохвильовці.

Візьміть:

  • сир — 300 г

  • яйця — 3 шт.

  • крупу манну — 200 г

  • розпушувач — 1 ч. л.

  • ванілін — щіпку

  • сметану — 100 г

Готуємо манник у мультиварці

1. Відокремлюємо яєчні білки від жовтків. Розтираємо сир з жовтками, ваніліном і сметаною. У кінці додаємо манку і ретельно перемішуємо.

2. Яєчні білки б'ємо вінчиком і додаємо їх до решти суміші.

3. Тісто викладаємо в чашу мультиварки. Випікаємо в режимі "Випічка" 40 хвилин і залишаємо на автоматичному підігріві ще на 15 хвилин. У багатьох мультиварках температура виставляється автоматично, але якщо такої функції немає, потрібно встановити на 120 градусів.

Брауні без цукру

Брауни без сахара

Брауні — це шоколадний десерт, родом з Америки. Він має яскраво виражений шоколадний смак, щільну скоринку і вологу консистенцію всередині.

Інгредієнти:

  • шоколад чорний — 450 г

  • борошно цільнозернове — 100 г

  • яйця — 5 шт.

  • масло вершкове — 100 г

Як приготувати Брауні без цукру

1. Масло і шоколад розтопіть на водяній бані.

2. Збийте яйця вінчиком, додайте борошно і розмішайте. У суміш влийте шоколад.

3. Змастіть форму для випічки вершковим маслом, викладіть тісто для брауні і випікайте при 180 градусах протягом 20 хвилин.

4. Коли брауні приготується, йому потрібно дати охолонути і прибрати на ніч у холодильник.

Кекс без цукру

Кекс без сахара

Кекс, в якому немає цукру, виходить нітрохи не гіршим ніж традиційна випічка. Якщо не говорити гостям, що в ньому немає цукру, вони цього навіть не помітять.

Що знадобиться:

  • яйця — 2 шт

  • розпушувач — 2 ч. л.

  • фініки — 1 стакан (200 мл)

  • какао — 2 ст. л.

  • кукурудзяне борошно — 3 ст. л.

  • цільнозернове борошно — 1,5 ст.

Як готувати:

1. Кладемо фініки без шкірки і кісточок у блендер і перемішуємо.

2. Додаємо в отриману кашку какао, обидва види борошна, жовтки і розпушувач.

3. Акуратно збиваємо в піну білки і додаємо до згаданих вище продуктів.

4. Викладаємо всю суміш у форми для кексів і запікаємо в духовці 15-20 хвилин при 200 градусах.

Смачний торт без білого цукру і пшеничного борошна

Торт без сахара и муки красивый и полезный

Важко уявити собі торт, в якому немає цукру. А що, якщо в рецепті відсутнє ще й знайоме всім пшеничне борошно? Думаєте, такого не буває? Тоді сміливо вивчайте технологію приготування і порадуйте своїх близьких цим ніжним тортом.

Що знадобиться

Для тіста:

  • фініки без кісточок — 90 г

  • рисове борошно — 50 г

  • жовток яйця — 1 шт

  • мигдаль — 120 г

  • розтоплена кокосова олія або вершкове масло — 2 ст.л.

Для начинки:

  • кокосовий цукор — 50 г

  • кеш'ю — 200 г

  • йогурт без добавок (10% жирності) — 400 г

  • яйця — 3 шт.

  • цедра 1 лимона

Для джему:

  • кокосовий цукор — 1,5 ст.л.

  • малина або інші ягоди — 100 г

  • чорниця — 400 г

Рецепт корисного торта без борошна і цукру

1. Замочіть кеш'ю в воді і почніть готувати крем. Насипте в каструлю кокосовий цукор і чорницю, перемішайте. Готуйте на невеликому вогні до виділення соку. Додайте малину, перемішайте і варіть до загустіння. Коли отримана суміш охолоне, приберіть її в холодильник.

2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму для випікання маслом або олією і помістіть на дно пергамент.

3. Для приготування тіста перемішайте зазначені вище інгредієнти, щоб вони утворили однорідну масу. Краще робити це в кухонному комбайні.

4. Отриману суміш викладіть у форму і випікайте протягом 10-15 хвилин. Важливо, щоб основа для торта не пересохла в духовці.

5. Для начинки злийте воду з горіхів кеш'ю і подрібніть їх у блендері до м'якої пасти. Додайте інші інгредієнти, які повинні входити до начинки і збийте до однорідної маси. Всю кашку вилийте на основу торта і випікайте ще 40 хвилин.

6. Коли торт буде готовий, залиште його на 1 годину в духовці, потім остудіть і приберіть у холодильник ще на 2 години. Перед подачею полийте торт джемом.

Шарлотка без цукру і борошна на кефірі

Шарлотка без сахара

Ця страва підійде для тих, хто стежить за фігурою, але іноді хоче поласувати чимось смачним. До рецепту входять найпростіші компоненти, тому шарлотка є вельми бюджетною стравою.

Що знадобиться:

  • кефір — 200 г

  • яйце — 1 шт.

  • яблука — 3 шт.

  • мед — 3 ст. л.

  • манка — 4 ст. л.

  • розпушувач — 1 ч. л.

Спосіб приготування

1. Змішуємо манку, яйця, мед, кефір, додаємо розпушувач для тіста і 1/2 чайної ложки соди.

2. Нарізаємо невеликими шматочками яблука і додаємо в тісто, перемішуючи до однорідного стану.

3. У форму для випічки вливаємо тісто з яблуками і поміщаємо в духовку на 30 хвилин. Випікаємо при температурі 180 градусів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme