Тетяна Буланова, Кирило Андрєєв та інші зірки поділилися рецептами своїх фірмових страв

Багато російських знаменитостей чудово готують. Ось чим вони пригощають рідних

Тетяна Буланова, Кирило Андрєєв та інші…

Тетяна Буланова

Картопляні котлети з грибною підливою

На 3 персони, час приготування від 80 хв., 305 ккал

Інгредієнти:

картопля - 600 г
масло вершкове - 50 г
яйця курячі - 2 шт.
борошно пшеничне - 2 ст. л.
олія соняшникова - 1 ст. л.
гриби - 30 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
сметана - 100 г
сухарі панірувальні - 50 г

Приготування:

Очищену картоплю відварити, воду злити, а картоплю залишити на кілька хвилин, щоб просушилася. Потім розім'яти її. Отримане пюре злегка остудити, додати 1 ст. ложку масла, 2 яєчні жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити й обробити котлети. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох боків на олії.

Для приготування підливи сушені гриби обдати окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого на слабкому вогні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко нашаткувати, а відвар процідити.

Дрібно нарізати цибулю і, помішуючи, пасерувати її на вершковому маслі, додати гриби і просмажити разом. На іншій сковороді муку з вершковим маслом прогріти до світло-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хвилин, додати за смаком сіль і дрібку меленого перцю. Перед тим як зняти з вогню, покласти туди сметану. Картопляні котлети перед подачею полити готовим соусом.

Кирило Андрєєв

Креветки з соусом сальса

На 10 персон, час приготування від 40 хв., 152 ккал

креветки - 1,5 кг
помідори консервовані - 800 г
помідори черрі - 150 г
перець чилі - 150 г
лайм - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
часник - 1 зубчик
цукор - 0,25 ч. ложки
сіль - 0,25 ч. ложки
кмин - 0,25 ч. ложки

Приготування:

Готуємо соус. Помідори черрі і перець чилі вимити, дрібно посікти. Очищену цибулину нарізати кубиками. Зубчик часнику нарізати або пропустити через часничницю. У чашу кухонного комбайна помістити консервовані помідори, нарізані помідори черрі, перець, часник і чверть склянки цибулі. Додати цукор, сіль, кмин. З половинки лайма вичавити сік, додати до помідорів і спецій. Подрібнити всі інгредієнти в комбайні до бажаної консистенції. Для менш густого соусу додати кілька столових ложок води.

Креветки відварити, остудити й очистити. Викласти соус сальса на неглибоке блюдо, зверху покласти креветки і вилити на них трохи соусу. За бажанням прикрасити пластинками перцю чилі і зеленню.

Михайло Поліцеймако

Холодець «Святковий»

На 6 персон, час приготування від 8 годин, 410 ккал

курка (1,2 кг) - 1 шт.
ніжки свинячі - 3 шт.
цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
морква - 1 шт.
лавровий лист - 3 шт.
перець чорний горошком - 10 шт.
корінь петрушки - 1 шт.
часник - 6 зубчиків
сіль

 

Приготування:

Свинячі ніжки розрубати, залити холодною водою, залишити на 2 години і потім очистити. Курку розрізати на частини, зняти шкіру і жир. Цибулю і моркву очистити. У глибоку каструлю помістити свинячі ніжки і шматки курки, залити холодною водою (вода повинна покривати м'ясо не вище ніж на 2-3 см). Довести до кипіння, зняти піну.

Варити холодець на слабкому вогні п'ять годин під кришкою. Додати цибулю, моркву, лавровий лист, перець, корінь петрушки, сіль і варити ще годину. Ніжки і курку витягти з бульйону, остудити і відокремити м'ясо від кісток. Бульйон остудити, процідити, зібрати ложкою з поверхні зайвий жир. Часник дрібно посікти. М'ясо викласти у форми для холодцю, посипати часником, залити бульйоном і поставити форми в холодильник. Готовий холодець можна подавати з хроном або гірчицею.

Ірина Медведєва

Курка, запечена з ананасами

На 4 персони, час приготування від 50 хв., 305 ккал

філе куряче - 600 г
ананаси консервовані - 400 г
сир твердий - 150 г
майонез - 100 г
сіль, перець чорний мелений
олія

Приготування:

Шматки курячого філе відбити, посолити, поперчити. Викласти на змащене маслом деко. Зверху прикрасити кружечками ананаса, посипати сиром, натертим на крупній тертці, залити майонезом і випікати в розігрітій до 200°С духовці 30-35 хвилин, радить depo.ua з посиланням на aif.ru.

Раніше зірка «Холостяка» поділилася рецептом запеченої риби.

Фото: Shutterstock, opolicii.ruru.wikipedia.orgen.wikipedia.org

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme