Тетяна Буланова, Кирило Андрєєв та інші зірки поділилися рецептами своїх фірмових страв
Багато російських знаменитостей чудово готують. Ось чим вони пригощають рідних
- Головна
-
11 березня 2015 08:17
Тетяна Буланова
Картопляні котлети з грибною підливою
На 3 персони, час приготування від 80 хв., 305 ккал
Інгредієнти:
картопля - 600 г
масло вершкове - 50 г
яйця курячі - 2 шт.
борошно пшеничне - 2 ст. л.
олія соняшникова - 1 ст. л.
гриби - 30 г
цибуля ріпчаста - 1 шт.
сметана - 100 г
сухарі панірувальні - 50 г
Приготування:
Очищену картоплю відварити, воду злити, а картоплю залишити на кілька хвилин, щоб просушилася. Потім розім'яти її. Отримане пюре злегка остудити, додати 1 ст. ложку масла, 2 яєчні жовтки, 2 ст. ложки борошна, ретельно все вимісити й обробити котлети. Обваляти їх у борошні або сухарях і обсмажити з обох боків на олії.
Для приготування підливи сушені гриби обдати окропом, добре промити, залити на 2 години холодною водою, після чого на слабкому вогні варити 50 хв. Гриби дістати, тонко нашаткувати, а відвар процідити.
Дрібно нарізати цибулю і, помішуючи, пасерувати її на вершковому маслі, додати гриби і просмажити разом. На іншій сковороді муку з вершковим маслом прогріти до світло-жовтого кольору, потім, знявши з вогню, влити тонким струменем, помішуючи, грибний відвар, з'єднати з грибами і проварити соус 10 хвилин, додати за смаком сіль і дрібку меленого перцю. Перед тим як зняти з вогню, покласти туди сметану. Картопляні котлети перед подачею полити готовим соусом.
Кирило Андрєєв
Креветки з соусом сальса
На 10 персон, час приготування від 40 хв., 152 ккал
креветки - 1,5 кг
помідори консервовані - 800 г
помідори черрі - 150 г
перець чилі - 150 г
лайм - 1 шт.
цибуля ріпчаста - 1 шт.
часник - 1 зубчик
цукор - 0,25 ч. ложки
сіль - 0,25 ч. ложки
кмин - 0,25 ч. ложки
Приготування:
Готуємо соус. Помідори черрі і перець чилі вимити, дрібно посікти. Очищену цибулину нарізати кубиками. Зубчик часнику нарізати або пропустити через часничницю. У чашу кухонного комбайна помістити консервовані помідори, нарізані помідори черрі, перець, часник і чверть склянки цибулі. Додати цукор, сіль, кмин. З половинки лайма вичавити сік, додати до помідорів і спецій. Подрібнити всі інгредієнти в комбайні до бажаної консистенції. Для менш густого соусу додати кілька столових ложок води.
Креветки відварити, остудити й очистити. Викласти соус сальса на неглибоке блюдо, зверху покласти креветки і вилити на них трохи соусу. За бажанням прикрасити пластинками перцю чилі і зеленню.
Михайло Поліцеймако
Холодець «Святковий»
На 6 персон, час приготування від 8 годин, 410 ккал
курка (1,2 кг) - 1 шт.
ніжки свинячі - 3 шт.
цибуля ріпчаста - 2-3 шт.
морква - 1 шт.
лавровий лист - 3 шт.
перець чорний горошком - 10 шт.
корінь петрушки - 1 шт.
часник - 6 зубчиків
сіль
Приготування:
Свинячі ніжки розрубати, залити холодною водою, залишити на 2 години і потім очистити. Курку розрізати на частини, зняти шкіру і жир. Цибулю і моркву очистити. У глибоку каструлю помістити свинячі ніжки і шматки курки, залити холодною водою (вода повинна покривати м'ясо не вище ніж на 2-3 см). Довести до кипіння, зняти піну.
Варити холодець на слабкому вогні п'ять годин під кришкою. Додати цибулю, моркву, лавровий лист, перець, корінь петрушки, сіль і варити ще годину. Ніжки і курку витягти з бульйону, остудити і відокремити м'ясо від кісток. Бульйон остудити, процідити, зібрати ложкою з поверхні зайвий жир. Часник дрібно посікти. М'ясо викласти у форми для холодцю, посипати часником, залити бульйоном і поставити форми в холодильник. Готовий холодець можна подавати з хроном або гірчицею.
Ірина Медведєва
Курка, запечена з ананасами
На 4 персони, час приготування від 50 хв., 305 ккал
філе куряче - 600 г
ананаси консервовані - 400 г
сир твердий - 150 г
майонез - 100 г
сіль, перець чорний мелений
олія
Приготування:
Шматки курячого філе відбити, посолити, поперчити. Викласти на змащене маслом деко. Зверху прикрасити кружечками ананаса, посипати сиром, натертим на крупній тертці, залити майонезом і випікати в розігрітій до 200°С духовці 30-35 хвилин, радить depo.ua з посиланням на aif.ru.
Раніше зірка «Холостяка» поділилася рецептом запеченої риби.
Фото: Shutterstock, opolicii.ru, ru.wikipedia.org, en.wikipedia.org
Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
Всі новини на одному каналі в Google News
- 23:25Кому не потрібно завантажувати застосунок Резерв+ пояснили в Міноборони
- 23:03$5 тис. доларів за столичну наречену: на Львівщині викрили чергову схему незаконного перетину кордону ФОТО
- 22:44На Хмельниччині судять іще одного проросійського попа
- 22:22 Мінстратегпром розширив перелік критеріїв для бронювання працівників ОПК
- 21:58 У Міноборони розповіли, коли застосунок Резерв+ буде доступний за кордоном
- 21:37В Одесі затримали агента фсб, який шпигував за позиціями ППО поблизу Чорного моря ФОТО
- 21:10 Оперативне зведення Генштабу: Ситуація на чотирьох ділянках фронту надто напружена
- 20:50На хабарі у чверть мільйона гривень затримали керівника філії ПАТ "Київоблгаз" (ФОТО) ФОТО
- 20:21Наркотовару на 10 млн грн: На Вінниччині ліквідували наркосиндикат (ВІДЕО) Відео
- 19:34В Україні запущено серійне виробництво наземних дронів, - Олександр "Тихоход"
- 19:23 В "Укренерго" сказали, чи відключатимуть світло у вівторок
- 18:57Злетіло одразу шість бомбардувальників рашистів: можуть вдарити "Кинджалами"
- 18:35З 1 червня зростуть максимальні ціни на електроенергію для бізнесу
- 18:07Ситуація на фронті: Генштаб оновив дані
- 18:04Черненко: ДБР і СБУ мають перевірити, в інтересах якої країни працює депутатка Безугла
- 17:16 "Справа Гринкевичів": розслідування завершено
- 15:29"Укренерго" повертає графіки вимкнення світла для всіх споживачів
- 13:14 Під Харковом знайшли тіло ще одного загиблого від обстрілу бази відпочинку – ДСНС ФОТО
- 12:59У двох регіонах через обстріли пошкоджено газогони