Супрун розповіла, як не отруїтися на пікніку

Напередодні тривалих вихідних виконувачка міністра охорони здоров'я Уляна Супрун нагадала прості правила, як уникнути харчових отруєнь, і радить не забувати про них під час приготування продуктів на пікнік

Про це вона розповіла у своєму Фейсбуці, передає Depo.ua.

Першим правилом харчової безпеки є чистота, тому рекомендується ретельно мити руки (перед тим, як брати продукти і готувати їжу, після туалету), фрукти та овочі, стежити за чистотою кухонного приладдя.

Також дуже важливо окремо готувати і подавати сирі і готові страви, варто обирати найсвіжіші продукти.

"Використовуйте окрему роздільну дошку для приготування сирих продуктів. Зберігати їх потрібно також окремо. Це потрібно, щоб запобігати забрудненню продуктів небезпечними бактеріями, які можуть бути в сирій їжі до термічної обробки. Зберігайте порядок та правильний температурний режим в холодильнику. Температура має бути нижче 5°С. Не переповнюйте холодильник продуктами, бо це впливає на циркуляцію повітря всередині й підтримання потрібної температури. Окремо зберігайте сире м'ясо (в контейнері або харчовій плівці), щоб попередити будь-який контакт з готовою їжею. Не їжте продукти, в яких закінчився термін придатності до споживання. Навіть якщо ця їжа нормально виглядає та пахне. Терміни придатності визначають та вказують на основі відповідних наукових тестів, які показують, через який період в упакованій їжі почнуть паразитувати патогенні мікроорганізми", - написала Супрун.

Також вона радить не залишати приготовану їжу на столі довше ніж на дві години, оскільки у спеку продукти псуються надзвичайно швидко. Також, якщо їжа залишилась після пікніка - її не варто зберігати "на завтра".

"Це може здатися банальними порадами, проте щороку сотні тисяч людей мають харчове отруєння. Тому будьте дуже уважні. Перші ознаки харчового отруєння зазвичай з'являються раптово. Найчастіше це підвищення температури тіла, зниження або відсутність апетиту, загальна слабкість, біль у животі, здуття живота, нудота, діарея", - радить очільниця МОЗ.

Нагадаємо, українці відпочиватимуть з 28 квітня до 1 травня і 9-те травня будуть вихідними.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme