Стало відомо, яке м'ясо їли наші пращури

Віра в те, що українці споконвіку налягали на сало, - лише стереотип

Про це на онлайн-конференції Depo.ua розповіла кандидатка історичних наук, засновниця проекту їzhakultura та співзасновниця видавництва гастрономічної літератури їzhak, авторка книжки "Українське застілля" Олена Брайченко. 

"У XVII - XVIII столітті, маю велику підозру, вживали переважно баранину. Українці тримали дуже багато овець, і не лише на заході", - сказала пані Брайченко. 

"Крива вживання риби буде неоднозначною. У XVIII столітті і раніше рибу вживали більше. Її їли не лише до пива, а й клали у борщ, в юшки. У XVII - XVIII столітті були великі осетрові риби, їх так не виловили, як сьогодні", - додала спікерка. 

Зазначила, що інколи м'ясо могло бути навіть дешевшим, ніж риба. 

"Чотири пости на рік позначалися на харчуванні. Що характерно, в студентських їдальнях м'яса практично не було. Тобто такими м'ясоїдами як сьогодні ми стали у XIX століть", - акцентувала Брайченко. 

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme