Сир виявився корисним для серця

Китайські вчені з Університету Сучжоу прийшли до висновку, що щоденне вживання сиру знижує ймовірність розвитку хвороб серця і судин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на видання Daily Mail.

Під час дослідження вчені спробували пояснити так званий "французький парадок", що полягає в тому, що французи, їжа яких багата жирами і холестерином, відносно рідко страждають від порушень роботи серцево-судинної системи.

Зокрема, сир містить велику кількість насичених жирних кислот, які, як відомо, негативно позначаються на роботі серця.

Дослідники провели метааналіз 15 наукових робіт, присвячених зв'язку певних дієт з різними захворюваннями. Вони прийшли до висновку, що вживання 40 грамів сиру зменшує ризик серцево-судинних захворювань на 14 відсотків, а інсульту - на 10 відсотків.

На думку вчених, сир підвищує рівень "хорошого" холестерину і зменшує кількість "поганого". Крім того, він також містить речовини, які запобігають засміченню артерій.

Холестерин є жирним спиртом, який міститься в крові у вигляді ліпопротеїнів різних типів. Ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ) можуть блокувати вузькі судини, викликаючи порушення в серцево-судинної системи. Холестерин, який знаходиться в їх складі, називають "поганим". Ліпопротеїни високої щільності (ЛПВЩ) є переносниками "хорошого" холестерину, що сприяє зниженню ризику виникнення атеросклерозу, інсульту і серцевого нападу.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme