Шоколад з цвіркунів замінить куряче м'ясо

Англо-американська продуктова компанія розробила енергетичний батончик, створений на основі цвіркунів. Як запевняють творці цього продукту харчування, цвіркуни насичені корисними для людини білками

Шоколад з цвіркунів замінить куряче м'яс…

Уродженець Глазго Габі Льюїс і житель Лос-Анджелеса Грег Сьюітц вважають, що західна цивілізація надто упереджено ставиться до ідеї вживання комах у якості їжі. Між тим, потреби людства в білковій їжі ростуть, і комахи можуть їх значною мірою задовольнити. Пара розробила енергетичний батончик, що складається з цвіркунів. Для його масового випуску потрібні гроші, які Габі та Грег намагаються знайти через інтернет-сайт Kickstarter, що підтримує різні бізнес-проекти.

Цвіркуни перед тим, як стати основою для батончика, піддаються обробці. З них видаляється слиз, після чого комахи подрібнюються і стають придатними для вживання. Творці батончиків з'ясували, що цвіркуни на 69% складаються з білків. При цьому білків у курячій грудинці всього 31%, а в яловичій вирізці - 29%.


Але цим переваги цвіркунів не вичерпуються. Вони в 20 разів ефективніші як джерело білків, аніж м'ясо тварин, та в них у 80 разів менше метану. Цвіркуни насичені залізом та кальцієм. Загалом список їх корисних якостей досить значний, і залишається тільки одна проблема - мало хто з людей погодиться добровільно їсти цвіркунів. Поглинання комах поширене в східній цивілізації, але Захід ніколи цим не захоплювався.

Але творці енергетичних батончиків закликають хоча б спробувати їхнє творіння, щоб переконатися в тому, що жодного неприємного смаку вони не мають. І якщо якійсь людині вручити цей батончик, не повідомивши, що продукт зроблений на основі екстракту з цвіркунів, то вона з'їсть його з великим задоволенням і навіть попросить добавку, повідомляє ДеПо з посиланням на medikforum.ru.

Раніше ДеПо розповів, що любов до шоколаду змінює обмін речовин.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme