Різдвяна курка, запечена повністю з овочами: рецепт Ектора Хіменеса-Браво

Знаменитий кулінар і шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати святкову страву на Різдво

Різдвяна курка, запечена повністю з овоч…

Такий знімок опублікував Ектор на своїй сторінці в Facebook, повідомляє depo.ua.

Інгредієнти:

  • ціла випотрошена курка (краще домашня)
  • сіль
  • кілька гілочок свіжого або сушеного чебрецю
  • гілочка розмарину
  • 1 лимон, розрізаний на чотири частини, без кісточок
  • 1 головка часнику, розрізана навпіл уздовж
  • 2 ст. ложка топленого вершкового масла
  • 1 велика біла цибулина
  • 4 великих моркви
  • 1 фенхель (без зелені)
  • оливкова олія

Приготування:

1. Нагрійте духовку до 220 градусів.

2. Вимиту і висушену курку нашпигуйте лимоном, часником і розмарином.

3. Зверху намажте вершковим маслом, натріть сіллю і перцем.

4. Зв'яжіть курку кулінарною ниткою.

5. У форму для випікання викладіть нарізані овочі, додайте сіль, перець, чебрець і розмарин.

6. Поставте курку в духовку, запікайте 1,5 години, викладіть в блюдо і закрийте фольгою на 20 хвилин.

Раніше Ектор Хіменес-Браво розповів, як приготувати салат з брокколі, грейпфрута і зерен граната.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme